Lujabetonille merkittävä elementti- ja talotekniikkahormikauppa

Lujabetoni on tehnyt merkittävän elementti- ja talotekniikkahormikaupan SRV Rakennuksen kanssa. Kaupassa Lujabetoni toimittaa elementit ja talotekniikkahormit kolmeen viisikerroksiseen kerrostaloon Espoon Niittykumpuun rakennettavaan Niittysillankulma -kohteeseen. Kaupan kokonaisarvo on noin 2,2 miljoonaa euroa.

Niittysillankulma valmistuu Länsimetron Niittykummun aseman läheisyyteen. Kohteen rakentaa SRV Rakennus Oy, rakennuttajina toimivat SRV Rakennus Oy (Niittysillankulma 2A ja 2B), Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Oy (2E ja 2F) ja Sato-Rakennuttajat Oy (2C ja 2D). Lujabetoni toimittaa kohteen kaikki julkisivu- ja parveke-elementit, yhteensä 12000 neliötä sekä talotekniikkahormeja yhteensä 223 kappaletta.

– Sekä perinteinen elementti- että SRV:n kanssa uutena talotekniikkahormikauppa kohteessa ovat meille merkittäviä, etenkin, kun uudisrakentamisen suhdanne on alamaissa, kertoo Lujabetoninelementtiyksikön johtaja Kari Turunen. Luja-hormielementtituotannon keskittäminen Hämeenlinnaan on mahdollistanut tuotteen jatkuvan kehittämisen sekä suurien määrien valmistamisen, Turunen kertoo. – Lujabetonin voimakkaasti kasvava hormiliiketoiminta saa kaupan myötä taas uuden yhteistyökumppanin.

– Arvojamme toimittajayhteistyökumppanin valinnassa ovat mm. vastuullisuus ja avoin yhteistyö. Nämä ominaisuudet ovat tulleet Lujabetonin kanssa toimiessa esille jo aikaisemmissa yhteisissä rakennuskohteissa ja jatkamme mielellämme hyvin toimivaa yhteistyötä, kertoo SRV Rakennuksentyöpäällikkö Mikko Moilanen.

Elementtitoimitukset alkavat elokuussa 2015 ja kestävät vuoden 2016 kesäkuun puoleen väliin asti. Rakennuselementit toimitetaan lähtökohtaisesti Lujabetonin Taavetin elementtitehtaalta, jonne tilaus tuo tervetulleen perustyöllisyyden noin vuodeksi eteenpäin.

– Kerrostalorakentaminen vetää etenkin kasvukeskuksissa ja se kompensoi edelleen hiljaisena uinuvaa kaupallista toimitilarakentamista, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo rakentamisen markkinasta yleisesti. –Me olemme erityisen tyytyväisiä tämän tyyppisistä kokonaiskaupoista, joissa asiakas pääsee hyödyntämään Lujabetonin laajaa osaamista usealla betonirakentamisen alueella.