Lemminkäinen rakentaa maanalaisen toriparkin Seinäjoelle

Lemminkäinen ja Seinäjoen kaupungin omistama Seipark ovat sopineet uuden maanalaisen parkkihallin rakentamisesta Seinäjoelle. Työt alkoivat marraskuun 2016 alussa ja valmistuvat joulukuun 2017 lopussa. Urakan arvo on 8,4 miljoonaa euroa.

Parkkihalli rakennetaan Seinäjoen keskustorin alle, ja sinne tulee noin 200 autopaikkaa yhteen tasoon. Kulkuyhteydet parkkihalliin sijoittuvat urakan yhteydessä rakennettavaan toriterminaaliin sekä lähikiinteistöihin. Urakkasopimukseen sisältyy maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentaminen, talotekniikka, jännitettyjen rakenteiden suunnittelu sekä kaivannon tuennan suunnittelu.

“Urakoitsijaa valitessamme Lemminkäinen erottui edukseen vaiheistetulla toteutussuunnitelmalla, joka huomioi erityisen hyvin sen, että työmaan keskeisestä sijainnista ihan kaupungin ytimessä huolimatta alueen yrityksillä ja kaupunkilaisilla on edellytykset toimia melko normaalisti rakennustöiden ajan”, kertoo Seiparkin toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

”Kyseessä on paikallisesti merkittävä hanke. Parkkihallin rakentaminen on jo mahdollistanut kolmen uudisrakennuksen aloitukset ja mahdollistaa muutakin uutta rakentamista alueella”, kertoo infraprojektien Suomen toimintojen johtaja Risto Kupila Lemminkäiseltä.