Lemminkäinen rakentaa kaupunki-infrastruktuuria Tukholman uudella asuinalueella

Lemminkäinen ja Tukholman kaupunki ovat sopineet vaativan kaupunki-infrastruktuurin rakentamisesta Norra Djurgårdsstadenin uudella asuinalueella Tukholmassa. Rakentaminen alkaa joulukuussa 2016 ja päättyy huhtikuussa 2018. Hankkeen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Urakkaan kuuluvat nykyisen öljylaiturin purkaminen, kaivutyöt, pilaantuneen maan käsittely, betonityöt ja paalutus sekä uusien teiden rakennus ja päällystys. Paalutustyöt tehdään vedessä.

Norra Djurgårdsstaden on osa kaupunkikehityshanketta, jossa Tukholman eteläsatama muutetaan asuinalueeksi. Aiemmin alueella oli kaasuntuotantoa ja muuta teollisuustoimintaa. Vuonna 2030 uudella asuinalueella asuu 12 000 ja työskentelee 35 000 ihmistä.

”Norra Djurgårdsstadenin hanke on erinomainen esimerkki kaupunkikehittämisestä, ja osallistumme siihen erittäin mielellämme. Vankka kokemuksemme vaativista kaupunkien infrastruktuurihankkeista auttaa meitä toteuttamaan hankkeen alueen lauttaliikennettä häiritsemättä”, kertoo Lemminkäisen infraprojektit-liiketoimintasegmentin johtaja Harri Kailasalo.