Lemminkäinen rakentaa kaksi vesivoimalaitosta Länsi-Norjaan

Lemminkäinen ja norjalainen energiayhtiö Småkraft AS ovat sopineet kahden vesivoimalaitoksen rakentamisesta Sognin ja Fjordanen lääniin Länsi-Norjaan. Urakan arvo on yli 19 miljoonaa euroa. Työt alkavat heinäkuussa 2015 ja valmistuvat joulukuussa 2016.

Urakka on osa Småkraft AS:n Fjærland-projektia, jossa yhtiö kehittää kuutta pientä voimalaitosta Fjærlandsfjorden-vuonoon laskevien jokien varrella. Lemminkäinen rakentaa tiettömällä alueella sijaitsevat Lidalin ja Romøyrin voimalaitokset. Urakkaan sisältyy näiden kahden voimalaitoksen rakentaminen, mukaan lukien tuloaukot, kuilut ja tunnelit. Lisäksi Lemminkäinen rakentaa tuloaukot kahdelle muulle Fjærland-projektiin kuuluvalle voimalaitokselle. Tässä yhteydessä rakennetaan noin 2,5 kilometriä tunneleita.

”Meillä on vahva asema infrarakentamisen ratkaisujen ja palveluiden tuottamisessa Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Urakka on hyvä esimerkki projekteista, joissa haluamme olla mukana ja jotka tukevat strategiaamme kasvattaa infran projektirakentamistamme”, sanoo liiketoimintasegmentin johtaja Harri Kailasalo Lemminkäiseltä.