Lauttasaaren uusi keskus Lauttis avautuu aikataulussaan

ac27bc7f7650266d_800x800ar

Avajaisia juhlitaan 1. joulukuuta 

Kauppakeskus Lauttis avautuu Lauttasaareen 1.12. Kauppakeskuksen rakentaminen on edennyt suunnitellusti eikä Länsimetron viivästyminen vaikuta sen avaamiseen.

“Avaamme ovet torstaina klo 10 ja toivotamme kaikki tervetulleeksi saaren uuteen keskukseen”, kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas toteaa.

Kauppakeskuksessa palvelee kaksi markettia, Alko, apteekki ja runsaasti muita liikkeitä. Lisäksi keskuksessa on kahviloita ja ravintoloita. Täyteen vuokratun kauppakeskuksen kokonaispinta-ala on noin 6000 kerrosneliötä, ja länteen päin avautuu laaja tori-/terassialue. Lauttikseen sijoittuu myös Lauttasaaren posti ja keskuksessa on Otto-automaatti. Lauttis palvelee sekä saarelaisten päivittäisasioinnissa että keskuksen yhteyteen myöhemmin avautuvan Lauttasaaren metroaseman myötä myös ohikulkijoiden asiointitarpeissa nopeasti ja helposti.

“Metron avauduttua asemalla arvioidaan olevan jopa 20 000 käyttäjää vuorokaudessa”, kertoo YIT:n hankepäällikkö Sanni Tuomainen.

b25daba07ba7af0a_800x800ar

Viihtyisää asumista keskeisellä paikalla

Kohteen hankekehityksestä ja toteuttamisesta on vastannut YIT. Lauttis on hyvä esimerkki hybridikohteesta, jossa on onnistuneesti yhdistetty sekä infra-, toimitila- että asuntorakentamisen osaamista tiiviissä kaupunkirakenteessa.

“Lauttis tarjoaa myös tuleville asukkaille helppoa arkea, kun asuminen, palvelut ja erinomaiset joukkoliikenneyhteydet keskittyvät samaan paikkaan. Keskeinen sijainti on varmasti lisännyt Lauttiksen vetovoimaa, sillä lähes kaikki Lauttikseen sijoittuvat asunnot on jo myyty”, YIT:n pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen johtaja Esa Turkka kertoo.

Kaikkiaan Lauttiksen yhteyteen rakentuu kolme asunto-osakeyhtiötä, joissa on yhteensä 136 asuntoa. Ensimmäiset asunnot valmistuvat helmikuussa ja loputkin ensi kesään mennessä.

Puomitonta pysäköintiä
Lauttiksen kahdessa kerroksessa sijaitsevat maanalaiset pysäköintitilat palvelevat kauppakeskuksen asiakkaita, taloyhtiöiden asukkaita sekä metron liityntäpysäköijiä. Pysäköintihallissa otetaan käyttöön puomiton, maksullinen ja valvontamaksuton pysäköinti. Autopay-järjestelmä on uudenlainen tapa operoida pysäköintiä: pysäköintihallissa ei ole puomeja eikä pysäköinninvalvontaa, mikä tekee pysäköinnistä sujuvaa ja käyttäjäystävällistä.

“Kehittämämme Autopay-konsepti perustuu autojen rekisterinumeroiden tunnistukseen”, EuroPark Finland Oy:n toimitusjohtaja Christer Hede kertoo.

Rekisteritunnistus aloittaa ja lopettaa pysäköintiajan, kun asiakas ajaa alueelle ja sieltä ulos eikä autoilijan tarvitse enää pysähtyä puomille. Asiakas voi valita maksutavan useista eri vaihtoehdoista.

Koko Lauttasaaren keskus

Lauttiksen kauppakeskuksen omistaa Aberdeen European Balanced Property Fund -kiinteistörahasto.

“Lauttis on monimuotoisuutensa osalta mielenkiintoinen lisä rahaston euroalueella sijaitsevien kohteiden salkkuun. Matalan riskin omaavana aluekeskuksena se sopii hyvin rahaston sijoitusstrategiaan”, Head of Asset Management Petri Bergström Aberdeenilta kertoo.

Keskuksen nimi Lauttis valittiin nimikilpailun avulla lauttasaarelaisten omalla päätöksellä. Lauttis-nimeä on käytetty Lauttasaaresta jo 1920-luvulla.

“Haluamme, että Lauttiksesta muodostuu lauttasaarelaisten uusi yhteisöllinen kohtaamispaikka ja viihtyisä saaren keskusta, jossa saa hyvää palvelua joka päivä”, kauppakeskuspäällikkö Sari Puhilas kiteyttää.

Lauttis

Lauttasaarentie 28
00200 Helsinki (Lauttasaari)
www.lauttis.fi

www.facebook.com/lauttiskauppakeskus/