Lapti urakoi päiväkodin Punkalaitumen kunnalle

Rakennusliike Lapti Oy urakoi päiväkodin Punkalaitumen kunnalle.

Punkalaitumen kunta ja Rakennusliike Lapti Oy ovat allekirjoittaneet uuden päiväkodin KVR-urakkasopimuksen. Rakennustyöt alkavat huhtikuun alussa ja päiväkoti valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Uusi päiväkoti, kuten uusi yhteiskoulu-lukiokin, rakennetaan hirsirunkoiseksi. – Runko on 205-millistä hirttä. Maapohja paalutetaan ja se kuuluu perustusten rakentamiseen, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n Länsi-Suomen tuotantojohtaja Tapio Rantala.

Rantalan mukaan Lapti on rakentanut Suomeen kymmeniä päiväkoteja. – Kokemuksesta tiedämme hyvät rakenteet ja päiväkoteihin sopivat ratkaisut.

Punkalaitumen kunnan varhaiskasvatusjohtaja Pirkko-Liisa Henttisen mukaan myös päiväkodeille on tulossa uusi opetussuunnitelma, joka koulujen tapaan noudattelee avointa ympäristöä. – Punkalaitumen uusi päiväkoti on kuitenkin enemmän perinteinen mutta monipuoliseen käyttöön ja pienryhmätoimintaan sopiva.

– KVR-urakan hinta on 1 751 800 euroa. Päiväkodista tulee 60-paikkainen ja sen pinta-ala on 548 neliötä. Lisäksi rakennetaan 40 neliötä varastotilaa. Projektin hallinnasta ja valvonnasta vastaa A-Insinöörit Oy, kertoo Punkalaitumen kunnan tekninen johtaja Seppo Rytky.

Kunnanjohtaja Tuija Ojalan mukaan uusi päiväkoti kertoo siitä, että kunta panostaa lapsiin. – Uutta päiväkotia tullaan ilman muuta käyttämään hyväksi myös kunnan markkinoinnissa.