Lapti käynnistää Kuopion uuden maamerkin Kuopion Portin B-vaiheen

Kuopion tuleva maamerkki Kuopion Portti on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu asuntoja, palveluasumista, toimisto- ja liiketiloja, pysäköintilaitos ja matkakeskus. Havainnekuva. QVIM Arkkitehdit Oy

Liike- ja toimitilojen vuokrausaste jo yli 50 prosenttia

Kuopion rautatieaseman ja matkakeskuksen väliin vaiheittain vuosina 2020-2023 valmistuva Kuopion Portti on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluu asuntoja, palveluasumista, toimisto- ja liiketiloja, pysäköintilaitos ja matkakeskus. Kuopion Portin A-vaiheen toimitilat ovat kaikki vuokrattuja. B-vaiheen vuokrausaste on ylittänyt 50 prosenttia.

Olemme tyytyväisiä Kuopion Portin hankkeen etenemiseen. Liike- ja toimistotiloja on varattu vilkkaasti. Myös asuntomyynti on edennyt odotustemme mukaisesti. Kuopion Portista on tulossa merkittävä työnteon ja urbaanin asumisen keskus Kuopiossa julkisen liikenteen solmukohdassa Kuopion torin läheisyydessä., kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n toimitusjohtaja Raimo Pesola.

Rakentaminen käynnistyy viikolla 9

Kuopion Portin B-vaiheen rakennustyöt käynnistyvät maanrakennus-, paalutus- ja maalämpöporaustöillä. Rakennuksien lämmitys- ja jäähdytys toteutetaan maalämpöä hyödyntäen.

Tavoitteenamme on saada Kuopion Portille LEED Gold -ympäristösertifiointi. Tämä edellyttää rakennusten energiatehokkuuden huomioonottamisen lisäksi hankkeen keskeistä sijaintia, hyviä julkisten liikenteen kulkuyhteyksiä sekä kevyenliikenteen tarpeiden huomioimista. Kuopion Portin hankkeelle tuleekin lähes 1 000 polkupyöräpaikkaa, jotka ovat osin katettuja., iloitsee Pesola.