Keski-Pasilan Tripla-hanketta koskeva asemakaava saa lainvoiman

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Pasilan keskustakorttelin asemakaavan tammikuussa 2015. Asemakaavan valitusaika päättyi maanantaina 2.3.2015, ja koska valituksia ei tullut, alueen asemakaava saa lainvoiman perjantaina 6.3.2015.

Asemakaavan lainvoimaisuuden myötä Tripla-hanketta jatketaan suunnitelman mukaisesti. Rakennuslupaa hankkeen ensimmäiselle vaiheelle, pysäköintilaitokselle, haetaan kesäkuussa, ja Triplan rakentaminen on tavoitteena käynnistää vuoden 2015 lopulla hankkeen sijoittajan tai sijoittajien varmistuttua. Sijoittajien ja potentiaalisten vuokralaisten kanssa käytyjen keskustelujen perusteella kiinnostus hanketta kohtaan on ollut rohkaisevaa. Rakennustyöt alueella ovat jo käynnissä urakkana toteutettavien infratöiden, kuten Pasilan uuden sillan osalta.

”Yhteistyö Helsingin kaupungin ja valtion virastojen kanssa on sujunut erinomaisesti, mikä on mahdollistanut hankkeen etenemisen jopa odotettua nopeammassa aikataulussa. Olemme innoissamme, että asemakaavan vahvistumisen myötä pääsemme viemään hanketta eteenpäin suunnitelman mukaisesti”, toteaa Triplan hankejohtaja Tapio Salo YIT:ltä.

Keski-Pasilaan rakennettava Tripla-hanke on kolmen korttelin monipuolinen kokonaisuus, johon rakennetaan muun muassa kauppakeskus, toimistoja, hotelli ja asuntoja. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin miljardi euroa ja se toteutetaan vaiheittain noin 10 vuoden aikana. YIT ostaa alueelle kaavoitettavan rakennusoikeuden vaiheittain rakentamisen edetessä. Ison ja pitkäkestoisen hankkeen suunnittelu- ja neuvotteluvaiheessa on huomioitu, että rakentamisen aikatauluja voidaan sopeuttaa markkinatilanteen niin vaatiessa. YIT tiedotti Keski-Pasilan Keskuksen suunnittelu- ja toteutuskilpailun voitosta 3.9.2013.