Kauppakeskus IsoKristiinan ensimmäinen vaihe avautuu 7.5.

Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitsevan kauppakeskus IsoKristiinan uudistus- ja laajennushankkeen ensimmäinen vaihe valmistuu 7.5 ja osa kauppakeskuksen tiloista avataan.

Muiden tilojen osalta rakentaminen jatkuu vielä ensi syksyyn, ja kokonaisuudessaan uudistetun ja laajennutun IsoKristiinan isot avajaiset ovat lokakuussa 2015. Tuolloin IsoKristiinassa on vuokrattavaa pinta-alaa 34 000 neliömetriä ja siellä toimii noin 80 erilaista liikettä sekä palvelua. Tällä hetkellä IsoKristiinan liiketilojen vuokrattavasta pinta-alasta on vuokrattu lähes 90 prosenttia.

Citycon ja Ilmarinen omistavat kauppakeskus IsoKristiinan sijoittajakumppaneina tasa-osuuksin.

”Cityconin strategiana on keskittyä vahvojen kaupunkien ydinkeskustoihin.  Olemme kyenneet luomaan vetovoimaisen keskustan kauppakeskuksen Lappeenrantaan, joka vahvana yliopistokaupunkina sopii sijoitusstrategiaamme.  Olemme myös iloisia, että olemme voineet toteuttaa tämän hankkeen menestyksellisesti pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme ja osakkeenomistajamme Ilmarisen kanssa”, Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf sanoo.

IsoKristiinan erikoisuus on, että kauppakeskuksen sisään sijoittuvat Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet tilat. Teatteri aloittaa toimintansa tammikuussa 2016. Ratkaisu on ainutlaatuinen maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna. Tämän lisäksi kauppakeskuksen naapurissa sijaitsevan hotelli Lappeen ensimmäisen kerroksen tilat on integroitu osaksi IsoKristiinaa. Kauppakeskus ja sen liikkeet sekä palvelut, kuten lääkärikeskus, hotelli ja uusi teatteri muodostavat vetovoimaisen palvelukokonaisuuden, joka houkuttelee työ- ja vapaa-ajan matkailijoita myös kauempaa.

IsoKristiinassa on vahva kaupunkikeskustaan sopiva palveluiden kokonaisuus. Erinomaiset päivittäistavarakaupat ja monet arjen palvelut tuovat sinne tiheää asiointia. Kauppakeskuksesta löytyy useita vetovoimaisia erikoisliikkeitä ja tavarataloja, muun maussa uusi Marks & Spencer. IsoKristiinassa on myös erittäin monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta. Syksyllä siellä avataan muun muassa Finnkinon uusi elokuvakeskus ja Fitness 24/7 –kuntosali.

”Tavoitteenamme on ollut tehdä Lappeenrannan ydinkeskustaan ihmisten arkea lähellä oleva kauppakeskus.  Olemme saaneet mukaan hyviä ja vahvoja, kansainvälisiä sekä suomalaisia ankkurivuokralaisia, mutta sieltä löytyy myös erinomaisia paikallisia yrittäjiä”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén sanoo.