Helsingin Pasilaan rakentuva Tripla on esteettömyyden edelläkävijä

Uusi video havainnollistaa, miten Triplassa asutaan, työskennellään ja liikutaan tulevaisuudessa.

Helsingin Pasilaan rakentuvan Triplan yli 400 YIT Kotia tarjoavat asukkailleen täyden palvelun kaupunkiasumista. Sujuvaa asumista ja liikkumista Triplassa edistää huomattavasti myös se, että uusi kaupunkikeskus on esteettömyyden edelläkävijä.

Esteettömyyttä Triplassa (tässä: uusi rautatieasema, Mall of Tripla, yleiset jalankulkuväylät) lähdettiin miettimään varhaisessa suunnitteluvaiheessa, jo vuonna 2015 esteettömyyssuunnittelijan kanssa. Lopputuloksena Triplan esteettömyys on omaa luokkaansa; Tripla on esteettömän julkisen tilan pilottikohde, jonka suunnittelua on tehty rinta rinnan uuden valtakunnallisen esteettömyyssuunnittelun ohjeistuksen kanssa.

Sekä Triplan suunnitteluun että toukokuussa 2019 julkaistavan uuden esteettömyyssuunnittelun ohjeistuksen luomiseen ovat Triplan esteettömyyssuunnittelijan Sirpa Laitisen (WSP Finland Oy) lisäksi osallistuneet Väylävirasto sekä Helsingin esteettömyysasiamies. Ohjetyössä mukana ovat asiantuntijoina myös HSL, Ympäristöministeriö sekä Espoon ja Vantaan kaupunkien esteettömyysasiantuntijat. Triplan esteettömyyssuunnittelussa mukana on ollut lisäksi Helsingin kaupungin rakennusvalvonnan edustaja ja Näkövammaisten liitto.

Käytännössä esteettömyys näkyy Triplassa muun muassa havaitsemisen helpottamiseksi luotuina värikoodeina ja tummuuskontrasteina sekä valaistuksena, sormin tunnusteltavina opasteteksteinä, valkoiselle kepille tarkoitettuina lattiaopasteina, induktiosilmukoina, selkokielisinä karttoina ja kokonaan esteettömiksi suunniteltuina reitteinä. Tuskin edes koko maailmasta löytyy montaa paikkaa, jossa esteettömyyttä olisi mietitty yhtä kokonaisvaltaisesti.

Luonnollisesti myös Triplan YIT Kodit, joista ensimmäiset valmistuvat tämän vuoden lopussa ja viimeiset syksyyn 2020 mennessä, on rakennettu nykyisten esteettömyysvaatimusten mukaisesti.

Triplasta asunnon ostavalla on tulevaisuudessa sisäyhteys Mall of Triplan päivittäistavara-, erikoiskauppa-, ravintola-, kahvila- ja viihdepalveluihin, pysäköintitiloihin sekä Pasilan rautatieasemalle – ja sieltä lentoaseman kautta lähes mihin päin maailmaa tahansa.

Helppous onkin usein avainasemassa, kun ihminen valitsee asuinpaikakseen Triplan kaltaisen asumisen, palvelut ja hyvät liikenneyhteydet yhdistävän kaupunkihybridin. Lisäksi kaupunkiasumisen suosiota selittävät sekä globaali kaupungistumistrendi että asuntokuntien koon pienentyminen.

Mitä kaikkea Triplan kaupunkikeskus pitää sisällään ja miten siellä asutaan, työskennellään ja liikutaan tulevaisuudessa? Katso juuri julkaistulta videolta.