Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT käynnistää 93 asunnon rakentamisen Myllypuroon

Myllypuron puinen kaupunkikylä laajenee, kun ATT käynnistää sinne kahden uuden asuntokokonaisuuden rakentamisen. Kokonaisuuteen kuuluu yhteensä 93 asuntoa. Kohteen KVR-urakoitsija on Skanska Talonrakennus Oy.

Helsingin kaupungin asunnot Oy Ryynimyllynkatu 2:een ja Helsingin Asumisoikeus Oy Ratasmyllyyn kuuluu pienkerrostaloja, rivitaloja ja paritaloja. Rakennustyöt alkavat tammikuussa 2015, ja projekti valmistuu syksyllä 2016. Rakennusten koko on yhteensä noin 7 900 kerrosneliömetriä. Kaikissa asunnoissa on parveke, ja suuressa osassa on oma pihaterassi.

Myllypuron kaupunkikylässä tavoitteena on arkkitehtuuriltaan, kaupunkikuvaltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan korkeatasoinen puurakentaminen. Kaksikerroksiset puurakenteiset ja puuverhoillut talot on sijoiteltu tonttien pihakatujen varteen.

”Hanke on jatkoa aikaisemmille rakennushankkeillemme Myllypurossa. Olemme iloisia saadessamme luoda uudenlaista pientalojen mittakaavaa noudattelevaa puurakentamista, joka sijaitsee pääkaupungissa hyvien liikenneyhteyksien päässä”, luonnehtii aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta.

”Helsingin yhtenä tavoitteena on tiivistää kaupunkirakennetta täydennysrakentamishankkeilla. Nyt toteutettavat hankkeet ovat erinomainen esimerkki tämän tavoitteen onnistumisesta ja samalla näyte puurakentamisen nykyisistä mahdollisuuksista”, toteaa Asuntotuotantotoimiston rakennuttamisjohtaja Risto Mykkänen.

Skanska voitti talvella 2014 ATT:n kohteista järjestämän KVR-urakkakilpailun. Skanska on voittanut myös aiemmin vuonna 2010 ATT:n järjestämän Suunnittele ja rakenna -kilpailun Myllypuron kaupunkikylästä, jonka perusteella on toteutettu Myllypuroon puisen kaupunkikylän aiemmat vaiheet, syksyllä 2012 valmistuneet 85 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa ja loppuvuodesta 2013 valmistuneet 39 hitas-asuntoa.

Helmikuussa 2015 Skanska aloittaa Myllypurossa myös kahden kerrostalon rakentamisen ATT:lle. Helsingin Asumisoikeus Oy Kiviparin kerrostalot tulevat osoitteeseen Kiviparintie 5 a. Taloihin tulee yhteensä 47 asuntoa. Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa arviolta huhtikuussa 2016.