Fira rakentaa fiksumpaa arkea niin lapsille kuin vanhuksille

Uudet kohteet tuovat kouluja, päiväkoteja, hoivakoteja ja pysäköintiratkaisuja ihmisten arkipäivän tarpeisiin.

Rakennusalaa uudistava Fira sopi viime vuonna 16 uuden kohteen rakentamisesta. Vuoden 2014 viimeisimmät hankkeet olivat Aurinkokiven palvelukeskus ja Sinikallion hoivakoti.

Vantaan Kivistöön sijoittuvasta Aurinkokiven palvelukeskuksesta tulee monialainen palvelurakennus. Tilojen pääkäyttäjiksi tulevat koulu, päiväkoti sekä äitiys- ja lastenneuvola. Lisäksi tiloihin tulee musiikkiopisto ja kuvataidekoulu. Palvelukeskuksen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2014, ja alustavan aikataulun mukaan se valmistuu kesäkuussa 2016. Hankkeen arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Espoon Laaksolahteen rakennetaan Sinikallion hoivakoti. Kohde tulee Elämäntalo Oy:n käyttöön vanhusten hoivakodiksi. Rakennustyöt aloitettiin joulukuussa, ja kohde valmistuu vuoden 2015 lopussa. Hankkeen arvo on noin viisi miljoonaa euroa.

– Haluamme olla yhdessä asiakkaittemme kanssa toteuttamassa fiksumpaa yhteiskuntaa ihmisten elämän ympärille. Tavoitteemme on mahdollistaa parempaa arkea mahdollisimman monelle. Rakennamme asuinkiinteistöjen lisäksi myös kouluja, päiväkoteja ja hoivakoteja, kertoo Firan varatoimitusjohtaja Miska Eriksson.

Alkuvuoden uusimmissa kaupoissa huomioidaan vanhukset ja pysäköintimahdollisuudet

Firan vuoden 2015 uusimmat hankkeet sijoittuvat Karjaalle ja Helsingin Kruunuvuorenrantaan.

Karjaan keskustaan nousee kaksi uudisrakennusta: tehostetun asumisen palvelutalo ja senioritalo. Rakentaminen aloitetaan keväällä, ja rakennukset valmistuvat keväällä 2016. Kohde toteutetaan suunnittele ja rakenna -mallilla, ja sen arvo on noin 8 miljoonaa euroa.

Helsingin Kruunuvuorenrannassa panostetaan pysäköintiin. Sinne nousee viisi pysäköintitaloa, jotka palvelevat uuden alueen asukaspysäköintiä. Rakennustyöt käynnistyvät helmikuussa 2015, ja pysäköintitalojen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2016. Hankkeen arvo on noin 19 miljoonaa euroa.