Fira Oy ja VVO-konserni rakentavat vuokra-asuntoja Rastilaan

Fira Oy ja VVO-konserni ovat sopineet Lumo-vuokra-asuntojen rakentamisesta Rastilaan metro-aseman viereen. Rastilan Karavaanikuja 2:een tulee yhteensä 200 asuntoa, joista osassa on merinäköala. Sopimuksen arvo on 31,8 miljoonaa euroa. Karavaanikuja 2 on VVO-konsernin historian suurin kohde.

Karavaanikuja 2 on Firan ja VVO:n toinen yhteishanke Rastilan alueelle. Metroaseman viereen nouseva Retkeilijänkatu 1 valmistuu syksyllä 2016 ja siihen tulee yhteensä 81 asuntoa. Asukkaiden käyttöön tulee kuusi yhteiskäyttöautoa, jotka täydentävät alueen julkista liikennettä. Myös Retkeilijänkatu 1:ssä on käytössä yhteiskäyttöautopalvelu.

Karavaanikuja 2 on kehitetty VVO:n kanssa Firan Verstas -mallilla, ja kohteen suunnittelu toteute-taan Big Room -työskentelyllä yhdessä arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden kanssa.

Karavaanikuja 2:en vuokra-asuntojen keskipinta-ala on 43,3, m². Enimmäkseen vuokra-asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita, mutta tarjolle tulee myös jonkin verran pienehköjä kolmioita. Lisäksi taloon tulee yksi liiketila. Rakentaminen alkaa ensi keväänä, ja rakennus valmistuu keväällä 2018.