CONSTI YHTIÖT UUDISTAA VANHAN ARVOKIINTEISTÖN KÄMP GROUPIN HOTELLIKSI HELSINGISSÄ

Consti Yhtiöt uudistaa vanhan arvokiinteistön Kämp Groupin hotelliksi Helsingissä

Consti Yhtiöt Oyj on sopinut Helsingin Yrjönkadulla sijaitsevan toimistokiinteistön täydellisestä peruskorjaamisesta Kämp Groupin hotelliksi.

Sopimuksen arvo on yli 20 miljoonaa euroa, ja se sisältää rakennuksen täydellisen peruskorjauksen julkisivuista luksushotellin vaatimukset täyttävään talotekniikkaan. Työn tilaaja on CapMan Nordic Real Estate -rahaston omistama Kiinteistöosakeyhtiö Yrjönkatu 13.

Työ alkaa Constin osalta tammikuussa 2016 ja valmistuu kesällä 2017. Työ tehdään projektinjohtourakkana. Hanke vahvistaa Constin asemaa rakennusten vaativien käyttötarkoitusmuutosten erityisosaajana.

“Kiinteistöjen käyttötarkoitusten muutokset ja vaativat talotekniikka-asennukset ovat yhtiömme vahvaa erityisosaamista. St. George -hotelli jatkaa hienosti tekemiemme hotelliuudistusten sarjaa Helsingissä”, toteaa Consti Yhtiöt Oyj:n toimitusjohtaja Marko Holopainen.

Constin aiemmin toteuttamia merkittäviä hotelliuudistuksia ovat muun muassa Scandic Hotel Park, Hilton Helsinki Strand ja Klaus K.

Kämp Groupin uudessa Hotel St. Georgessa tulee olemaan noin 150 hotellihuonetta ja muun muassa vastaanottotilat, ravintola, baari, kylpylätilat ja talvipuutarha. Rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 13 000 neliömetriä, josta noin 1000 neliötä on uutta tilaa.

Tuleva hotelli käsittää kaksi rakennusta Helsingin ydinkeskustassa. Alun perin asuinkäyttöön valmistuneen kokonaisuuden on suunnitellut Onni Tarjanne, ja sen ensimmäinen osa valmistui vuonna 1890. Rakennus on ollut viime vuosina toimistokäytössä.

St. George -hanke vahvistaa Constin tilauskantaa vuodelle 2016 merkittävästi.