Consti toteuttaa haastavan katto- ja julkisivuremontin Kaisaniemenkadulla Helsingin keskustassa

925d40e04431a7de_800x800ar

Consti toteuttaa Kaisaniemenkadun ja Mikonkadun risteyksessä sijaitsevan arvokiinteistön laajan katto- ja julkisivuremontin. Historiallisesti arvokas kiinteistö kunnostetaan vastaamaan sen alkuperäistä ulkomuotoa.

Vuosina 1925–29 rakennetun toimisto- ja liikekiinteistön omistavat Lähi-Tapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö sekä Helsingin OP-Pankki. Oy Kaisaniemenkatu 1 toimii rakennuttajana urakassa, ja Corbel Oy isännöi kiinteistöä.

Tuloksena edustava ulkoasu ja tiivis vesikatto 

Projektipäällikkö Aki Mäki-Kuhna Consti Julkisivut Oy:sta kertoo, että kyseessä on mittava korjausurakka, johon kuuluu kattosaneeraus sekä julkisivuremontti. Lisäksi sisäpiha ja sen pihakannet kunnostetaan ja kiinteistön puuikkunat entisöidään.

8f03ee72dabe0e09_800x800ar

Kattosaneerauksen yhteydessä katon pellitykset ja kate uusitaan, ja vain katon kantavat rakenteet jäävät paikoilleen. Urakan myötä katosta tulee nykyaikaisempi ja kiinteistön yleisilme kohenee.

– Teetimme kuntoarvion, ja sen perusteella korjausurakan tarve oli selvä. Urakan jälkeen kiinteistön omistaja voi olla rauhallisin mielin, sillä vesikatto ja pihakannet ovat tiiviitä ja julkisivut edustavia. Uutta urakkaa ei tarvitse tehdä vuosikymmeniin, toteaa Corbel Oy:n liiketoimintajohtaja Timo Salminen.

Suunnitelmia on päivitetty urakan edetessä 

Kohteessa on tehty aktiivista yhteistyötä Museoviraston sekä muiden viranomaisten kanssa. Näin vanhan rakennuksen alkuperäinen ulkomuoto saadaan säilytettyä mahdollisimman tarkasti.

Projektipäällikkö Marko Kahilainen Consti Julkisivut Oy:sta kertoo, että kaikki vanhan rakennuksen alkuperäiset suunnitelmat eivät ole olleet urakan suunnittelijan käytettävissä. Tästä syystä rakennusvaiheessa on tullut jonkin verran yllätyksiä.

– Urakan suunnitelmia on päivitetty sitä mukaa, kun rakennuksen todellinen kunto ja korjaustarpeet ovat selvinneet, hän toteaa.

Mikonkadun puoleisen julkisivun paljastus oli heinäkuussa 2014. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan keväällä 2015.