Consti käynnisti Espoonlahden kirkon suurremontin

Espoonlahden_kirkkoA[2]

Korjausrakentamiseen erikoistunut Consti on käynnistänyt Espoonlahden kirkon mittavan peruskorjauksen Espoon Soukassa. Remontissa saneerataan koko rakennus. Muun muassa kirkkosalin katto, rakennuksen ikkunat ja koko talotekniikka uusitaan. Työt valmistuvat kesäkuussa 2017.

Espoonlahden kirkon suurremontti on alkanut. Hankkeen toteutuksesta vastaa Consti Korjausurakointi Oy 5,3 miljoonan euron urakkasopimuksella.

Meneillään olevan purkutyövaiheen jälkeen alkaa kirkkosalin vesikaton ja sen tukirakenteiden rakentaminen. Urakan edetessä kaikki kirkon tilat modernisoidaan vastaamaan nykyaikaisia kokoontumis- ja työskentelytiloja. Esimerkiksi keittiö- ja toimistotilat remontoidaan ja esteettömyyttä parannetaan.

Espoonlahden kirkko 2[1]

– Espoonlahden kirkko on arkkitehtuurisesti vaativa korjauskohde erityisesti monimuotoisen kattorakenteen johdosta, kertoo Consti Korjausurakoinnin toimitusjohtaja Jukka Mäkinen.

Kohteessa sovelletaan yhteistoiminnallista projektinjohtototeutusta, jossa rakennuskohteen kaikki osapuolet sitoutetaan alusta alkaen yhteisiin tavoitteisiin. Kyse on talonrakennuksessa harvinaisesta yhteistoiminnallisesta toteutuksesta, jossa kehitys- ja toteutusvaihe on erotettu toisistaan.

– Consti on edelläkävijä mallin käytössä. Menettely soveltuu vaativiin korjausrakentamisen kohteisiin. Etuna on, että pahimmat yllätykset ovat jo etukäteen tiedossa ja toteutusvaiheessa kustannukset ja aikataulu pystytään pitämään hallinnassa, Mäkinen sanoo.

Vuonna 1980 valmistunut Espoonlahden kirkko on kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus. Se on niin ulkoarkkitehtuurinsa kuin sisätilojensa puolesta rinnastettavissa suojelukohteeseen. Kirkon ovat suunnitelleet maineikkaat arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen, joiden kädenjälkiin lukeutuu myös Helsingin Temppeliaukion kirkko.