Citycon kehittää Lippulaivasta täysin uuden modernin kauppakeskuksen

83b3094427a0aa3d_800x800ar

Citycon on tehnyt päätöksen investoida Espoonlahdessa sijaitsevan kauppakeskus Lippulaivan kehityshankkeeseen. Suunnitelmana on purkaa nykyinen kauppakeskus ja rakentaa sen tilalle uusi, noin kaksi kertaa tämänhetkistä suurempi Lippulaiva, jonka vuokrattava pinta-ala on noin 42 000 neliömetriä. Cityconin kokonaisinvestointi hankkeeseen on noin 160-180 miljoonaa euroa.

”Arvioimme, että hanke käynnistyy tämän vuoden syksyllä, kun rakennustöiden aloittamisen vaativat sopimukset kaupungin, Länsimetron ja urakoitsijan kanssa on saatu tehtyä. Hankkeen aloittaminen edellyttää myös asemakaavan vahvistumista. Vaikka kauppakeskuksen avaukseen on vielä neljä vuotta, olemme jo lähellä esivuokraustavoitettamme”, Cityconin sijoitusjohtaja Nils Styf toteaa.

8b22b2adddb779be_800x800ar (1)

a6509744b1bb2502_800x800ar

Uudistetusta Lippulaivasta löytyy noin 80 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa ja palvelua. Näiden lisäksi sinne tulee kunnallisia ja terveydenhoidon palveluita. Painopiste on vahvassa ruokakaupan ja arjen asioinnin tarjonnassa, joka palvelee kauppakeskuksen kasvavan vaikutusalueen asukkaita heidän päivittäisen asioinnin tarpeissaan. Lippulaivaan suunnitellaan sijoitettavan myös Espoonlahden uusi aluekirjasto ja kulttuuriareena. Ankkurivuokralaisia ovat muun muassa vahvat päivittäisen asioinnin myymälät K-Supermarket, Prisma, Lidl ja Tokmanni.

Citycon näkee hankkeessa erityistä potentiaalia, koska uuden kauppakeskuksen yhteyteen sijoittuvat Länsimetron Espoonlahden uusi metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali. Lippulaivan vaikutusalueella on vahva ostovoima ja se on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava alue. Tavoitteena on, että uusi Lippulaiva avataan keväällä 2020 jo muutamaa kuukautta ennen Länsimetron toisen vaiheen liikennöinnin aloittamista.

Lippulaivan yhteyteen rakennetaan noin 550 uutta asuntoa. Ne rakentaa rakennusyhtiö Lehto Group Oyj, jonka kanssa Citycon on tehnyt esisopimuksen Lippulaivan kauppakeskushankkeesta.

Kauppakeskus Lippulaiva suljetaan rakentamisen ajaksi, mutta Citycon haluaa turvata lähialueen asukkaiden päivittäisasioinnin palvelut ja vuokralaistensa liiketoiminnan toimintaedellytykset myös tänä aikana. Tätä varten nykyisen Lippulaivan lähistölle rakennetaan noin 8 000 neliömetrin laajuinen tilapäinen kauppakeskus Pikkulaiva. Sinne sijoittuvat tilapäisesti Lippulaivan nykyisistä vuokralaisista esimerkiksi K-Supermarket Seilori, Lidl, apteekki ja Alko. Osalle Lippulaivan vuokralaisista on voitu tarjota mahdollisuus siirtyä väistötiloihin Cityconin muihin kauppakeskuksiin.

”Lähtökohtamme on, että siirrämme espoonlahtelaisten päivittäisen arjen palvelut pois rakennustyömaan keskeltä tilapäiseen rakennukseen, joka tarjoaa asiakkaille kätevän ja miellyttävän asiointiympäristön. Haluamme pitää kiinni hyvistä vuokralaisistamme ja varmistaa heille toimivan kauppapaikan myös rakentamisen aikana. Uusi Lippulaiva monipuolistaa merkittävästi Espoonlahden alueen palvelutarjontaa ja vahvistaa kaupunginosan vetovoimaa”, Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén kertoo.