BoKlok-koteja valmistuu Vantaan Ilolaan kesällä 2016

boklok_vantaan_satupiha

Skanskan ja IKEA:n yhteiskonsepti BoKlok rantautuu myös Vantaan Ilolaan, kun sinne valmistuu 32 konseptin mukaista kotia kesällä 2016 osoitteeseen Laulukuja 4-6. As. Oy Vantaan Satupihan rakentaminen käynnistyy lokakuussa 2015.

”Satupihassa on koteja sinkuille ja perheille. Jokaiseen kotiin kuuluu joko parveke tai pieni piha. Neljän kaksikerroksisen pienkerrostalon muodostama viihtyisä pihapiiri tarjoaa tilaa leikkiin, rentoutumiseen ja viljelyyn”, Skanska Kotien yksikönjohtaja Susanna Sucksdorff kertoo.

”BoKlok-kodit ovat osuneet hyvin tyydyttämään kohtuuhintaisen omistusasumisen tarvetta, joka on kova erityisesti pääkaupunkiseudulla. Ideana on luoda asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset”, Sucksdorff sanoo.

Satupihan BoKlok-kodit ovat esittelyssä Vantaan IKEA-tavaratalossa torstaina 3.9. klo 17.30–19.00. Tilaisuudessa järjestetään varaajanumeroiden arvonta, joka alkaa klo 19.00. Arvonnassa voi voittaa mahdollisuuden varata kodin Satupihasta.

Satupihan kodit ovat 44,5 neliön kaksioita, 58,5 neliön kolmioita sekä 72 neliön perheasuntoja. Ilolasta on juuri avatulle Kehäradalle Leinelän asemalle noin kahden kilometrin matka. Asemalla on parkkitilaa sekä autoille että pyörille.

BoKlok-koteja on rakennettu vuodesta 2013 lähtien Vantaalle Kivistöön ja Nikinmäkeen sekä Keravalle. Vantaalla seuraava BoKlok-kohde tulee Satupihan kanssa samaan kortteliin. Skanskan ja IKEA:n BoKlok-konsepti valittiin voittajaksi Vantaan kaupungin kohtuuhintaisen asumisen tonttikilpailussa, jossa tuli suunnitella Vantaan Ilolaan kohtuuhintainen ja laadukas asuntokohde.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. BoKlok-konseptiin kuuluu Suomessa se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen sauna sekä mahdollisuus viljelyyn.

Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä Ruotsissa on myyty yli 5 500 BoKlok-kotia.