Aviabulevardi-toimistotalon rakennustyöt Vantaalla edenneet harjannostajaisvaiheeseen

Skanska rakentaa parhaillaan Aviabulevardi-toimistotaloa Vantaalle. Aviabulevardi on ensimmäinen rakennus Aviapolis-aseman yhteyteen valmistuvasta uudesta kaupunkikorttelista, johon tulee toimistotalo, hotelli ja muita palveluita. Rakennustyöt ovat jo pitkällä ja rakennus on harjakorkeudessa. Talo valmistuu tavoitteen mukaan keväällä 2016.

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman toteaa toimisto- ja hotellikokonaisuuden tuovan mukanaan sekä suoria että välillisiä vaikutuksia Vantaan kaupungin työllisyyteen ja toimeliaisuuteen monella eri lohkolla.

”Aviabulevardin toteuttaminen henkii elinkeinoelämän uskoa valoisampaan tulevaisuuteen. Vantaan kaupunki on panostanut merkittävästi sekä Kehä III:n että Kehäradan rakentamiseen viime vuosien aikana. Tämä viestii osaltaan siitä vakavuudesta, jolla kaupunki suhtautuu Aviapolis-alueen kasvun edellytysten luomiseen”, toteaa Lindtman.

Aviabulevardin ensimmäinen vaihe sisältää noin 9 100 neliömetriä modernia vuokrattavaa toimistotilaa. Tilat suunnitellaan LEED®-ympäristösertifikaatin uusimman version tiukentuneet vaatimukset huomioiden. Käyttäjille tämä näkyy kustannussäästöinä muun muassa erinomaisen sisäilmanlaadun, energiatehokkuuden, yleisen viihtyvyyden sekä tehokkaan tilasuunnittelun ansiosta.

”Yli puolet tiloista on jo vuokrattu ja käynnissä on neuvotteluja useiden yritysten kanssa. Ensimmäisiä Aviabulevardiin muuttavia yrityksiä ovat muun muassa Trimico, Regus, Solteq, LEO Pharma, Mandeli ja eTaika”, kertoo Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

Huippusijainti Kehäradan Aviapolis-aseman päällä ja muutaman minuutin matkan päässä lentoasemalta houkuttelee. ”Sijainti, sijainti ja sijainti. Kun tähän lisätään viihtyvyys ja käytettävyys, niin onnistumisen resepti on valmis”, toteaa Solteq Oyj:n toimitusjohtaja Repe Harmanen, yksi tilojen tulevista vuokralaisista.

Toimistotalon lisäksi Skanska rakentaa Aviapolikseen 8-kerroksisen hotellin. Hotelli ja toimistotalo muodostavat yhdessä toisiinsa kiinnittyvän kokonaisuuden. Rakennukset ovat myös visuaaliselta ilmeeltään yhtenäiset: julkisivuissa vuorottelevat kolmella tavalla kuvioitu valkobetoni ja lasi. Hotelli aukeaa syksyllä 2016.

Aviapolis on pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvava yrityskeskittymä. Aviapoliksen aseman ympäristöön on suunnitteilla asuntoja noin 2 000 ihmiselle. Työpaikkoja alueelle syntyy arviolta noin 15 000. Aviapoliksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan valmis 10−15 vuoden kuluttua.