Asuntosäätiö rakennuttaa uutta Keimolanmäkeä

2014-12-22 12_35_37-5d1dfc27-b9eb-418a-89c2-c150bb6b0524.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteensä 131 asunnon rakentamisesta Vantaan Keimolanmäkeen. Asunnot tulevat Keimolan vanhan moottoriradan paikalle, uudistuvan Kivistön palvelujen tuntumaan.

Alueen katujen muodot ja nimet noudattelevat vanhan moottoristadionin nimiä. Nimistöperinteen mukaisesti uudet rakennuskohteetkin ovat Lähtöruutu ja Maaliviiva osoitteessa Keimolankaarre 9 A-D. Alueen maamerkiksi jää moottoriradan valvontatorni, joka modernisoidaan.

Hanke muodostuu kahdesta 8-10 kerroksisesta kerrostalosta. Lähtöruutuun rakennetaan asumisoikeusasuntoja ja Maaliviivaan korkotuettuja vuokra-asuntoja, yhteensä 131 uutta kotia.

Rakennustyöt alkavat heti vuoden 2015 alussa ja projektit saadaan päätökseen loka-marraskuussa 2016.

Julkisivumateriaaleina taloja hallitsee retropintainen poltettu, pellavanvärinen tiili. Lisäksi talojen julkisivuissa käytetään betonia ja alumiinia, johon painetaan porrashuoneiden kohdalla autonrengaskuvio. Rengaskuvio on erilainen jokaisen porrashuoneen kohdalla. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto Juha Mutanen Oy.

– Keimolanmäen alueen rakennuttaminen tukee Asuntosäätiön strategiaa monipuolisten asuntoalueiden toteuttamisessa, toteaa Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen ja jatkaa aluehankkeen olevan jatkoa Vantaan kaupungin kanssa tehdylle hyvälle yhteistyölle.

Asuntosäätiö on määrätietoisesti pyrkinyt kehittämään asumisoikeutta varteenotettavana asumismuotona ja jatkuvasti rakennuttanut uusia asumisoikeusasuntoja. Tähän liittyy myös Suomen Asumisoikeus Oy:n osto aiemmin tänä vuonna.

Yhdessä Lähtöruutu ja Maaliviiva omilta osiltaan vastaavat kohtuuhintaisten asuntojen kysyntään pääkaupunkiseudulla.