NCC rakentaa Lahden Taloille kaksi A-luokan kerrostaloa Lahden keskustaan

NCC toteuttaa Lahden Taloille kaksi kerrostaloa KVR-urakkana Lahden keskustaan. Taloihin tulee 110 korkealaatuista ja ympäristöystävällistä vuokra-asuntoa. 

Saimaankatu 29:ään nousee kaksi ARA-rahoitteista seitsemänkerroksista kerrostaloa. Kohteen rakentaminen käynnistyy toukokuussa ja ensimmäinen talo on valmiina loppukesästä 2020. Toinen talo valmistuu syksyllä 2020.

– Keskustaan kohdistuu jatkuvasti vuokra-asuntojen kysyntää ja näillä investoinneilla pystymme vastaamaan kysyntään tarjoamalla kohtuuhintaista, laadukasta ja vihreämpää vuokra-asumista keskusta-alueelle. Uudiskohteiden rakentaminen on osa Lahden Talojen mittavaa kehitys- ja investointiohjelmaa, jonka myötä rakennuskantaa uudistetaan ja perusparannetaan, kertoo toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Rakentaminen jatkaa Lahden Talojen ympäristöystävällistä ja energiatehokasta linjaa. NCC:n suunnittelunohjauksen lopputuloksena syntyi A energialuokan kohde ja kerrostalot ovat lähes nollaenergiatalojen energiankulutustasolla eli alle 75 kWh/asm2/vuosi.

– Kohteen toteuttaminen on ollut hankekehityksen näkökulmasta vaativa, mutta samalla hyvin innostava. Asiakkaan valveutuneisuus ympäristöasioissa yhdistettynä ARA:n kustannustasoon oli haastava lähtökohta hankekehitykselle. On hienoa saada toteuttaa A energialuokan ja käytönaikaisen ympäristöystävällisyyden huomioiva kohde. Kustannustehokkuuden aikaansaamiseksi on asioita pitänyt miettiä hieman uusin silmin ja olla avoin uusille ratkaisuille, kertoo NCC:n hankekehityspäällikkö Juha Heijala.

Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, joista saatava sähkö käytetään viilennyksen, valaistuksen ja talotekniikan ylläpitoon. Mittava kiinteistönhallintajärjestelmä takaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen elinkaari- ja energiakustannusten hallinnan.

Uusin taloihin tulee myös keskusta-asumisen luksusta. Kerrostaloissa on ylimmässä kerroksessa saunaosasto laajalla näköalaterassilla ja piha-alueet ovat viihtyisiä ja turvallisia. Kaksikerroksinen pysäköintihalli sijoittuu osin maan alle ja hallin kattotaso maisemoidaan viheristutuksilla.

Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on 5382 asm2 ja asuntojen keskipinta-ala on 48,9 asm2.