NCC:n kehittämille toimitiloille Suomen ensimmäinen korjausrakentamisen BREEAM Very Good -luokitus

bf9d6f00bb33918b_800x800ar

Vallilan Fredriksbergiin kehitetyt toimitilat Amer Sports Oyj:lle ovat saaneet ensimmäisenä korjausrakentamiskohteena Suomessa BREEAM-ympäristöarviointijärjestelmän mukaisen Very Good -luokituksen.

– Historiallisen ja suojellun konepajarakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen nykyaikaiseksi toimistotilaksi on loistava esimerkki visiomme mukaisesta toiminnasta tarjota asiakkaillemme ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, kertoo toimitusjohtaja Mika Soini NCC Property Developmentista.

Vallilaan on syntymässä mielenkiintoinen ja urbaani työpaikka-alue, jossa on jo isoja toimijoita pankki- ja rahoitusalalta. NCC on saneerannut kulttuurihistoriallisesti arvokkaan suojellun teollisuusrakennuksen toimistorakennukseksi yhteistyössä viranomaisten kanssa, jotta rakennuksen kulttuurihistorialliset arvot saatiin säilytettyä.

ba3e71846bb68927_800x800ar

93d04c2ea0dc69df_800x800ar

– Toimitilamme rakennettiin täysin tarpeidemme mukaan tukemaan liiketoimintaamme. Tiloissa brändimme ja tuotevalikoimamme pääsevät hyvin näkyviin. Henkilökunnan viihtyminen oli jo suunnitteluvaiheessa tärkeää, ja työntekijät voivat muun muassa hyödyntää tiloissa sijaitsevaa yhtiön omilla tuotteilla varusteltua kuntosalia päivittäisen työteon yhteydessä vaivattomasti, kertoo viestintäjohtaja Päivi Antola Amer Sports Oyj:stä.

Amer Sports Oyj:n toimistotilat ovat kooltaan 5 000 m² sisältäen yrityksen myös toiminnan edellyttämät showroomit ja myymälätilat. Kaiken kaikkiaan Fredriksbergiin tulee vuokrattavaa toimitilaa yhteensä lähes 37 000 m ² . Kohteen kehittämisestä ja toimitilojen vuokrauksesta vastaa NCC Property Development Oy.

BREEAM on maailmanlaajuinen, viisiportainen ympäristöluokitusjärjestelmä, jonka pisteytysmenetelmällä voidaan arvioida rakennuksen ympäristövaikutuksia. Arvioitavia osa-alueita ovat muun muassa energiatehokkuus, sisäilmasto, valaistus, vedenkulutus, saavutettavuus, jätehuolto sekä rakentamisen ja materiaalien ympäristövaikutukset.