Y-Säätiö rakentaa Kangasalalle erityisasumista ja tavallisia vuokra-asuntoja

Kangasalan_palvelutalo_1

Kangasalan uudiskohteessa erityisasumista ja tavallisia vuokra-asuntoja

Y-Säätiön uudiskohteen rakentaminen käynnistyy Kangasalan Isolukontiellä 28.9. Uusi talo tarjoaa koteja kehitysvammaisille ja muille asukkaille saman katon alla. Talo edustaa uudenlaista rakennussuunnittelua, jossa erityisasuminen on hajautettu rakennuksen kerroksiin tavanomaisten asuntojen keskelle.

8-kerroksissa rakennuksessa on yhteensä 56 asuntoa, joista 37 on tavanomaisia Y-Asuntojen ARA-vuokra-asuntoja. Kehitysvammaisille on talossa 8 asunnon kotiryhmä sekä 11 tuetun asumisen asuntoa.

Ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan kehitysvammaisten käyttöön tarkoitetut palvelutilat, ja ylimmässä kerroksessa sijaitsee koko talon yhteinen saunaosasto sekä kerhohuone. Saunaosasto sekä piha-alue on suunniteltu myös liikuntarajoitteisille käyttäjille soveltuvaksi.

Kohteen rakentaminen aloitetaan erillispysäköintialueella, joka valmistuu ennen asuinrakennusta. Pysäköintialueen tekeminen alkaa perustustöillä maanantaina 28.9. ja se valmistuu lokakuun lopussa. Asuinrakennusprojekti käynnistyy 15.10. ja koko rakennus on muuttovalmis loppuvuodesta 2016.

Kohteen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co. Pääurakoitsijana toimii VRP Länsi-Suomi Oy, ja rakennuttajan tehtävistä vastaa A-Insinöörit Oy.