WSP laajentaa toimintojaan Tampereelle

jarmo-kuivanen

DI Jarmo Kuivanen

Suomen johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP avaa infrapalveluiden yksikön Tampereelle. Yksikön palveluihin kuuluvat kattavasti liikennesuunnittelu, katusuunnittelu ja kunnallistekniikan palvelut. Yksikön johtoon Tampereelle on nimitetty DI Jarmo Kuivanen.

”Tampereen seutu on kasvava dynaaminen alue, jonka näemme erittäin kiinnostavana markkina-alueena laadukkaille ja innovatiivisille yhdyskuntapalveluille. Laajentumisen tavoitteena on ennen kaikkea palvella paikallisia asiakkaita, Tampereen kaupunkia, Ely-keskuksia sekä rakennusliikkeitä”, kertoo WSP:n liikenne ja infra-alan liiketoimintajohtaja Kari Fagerholm.

Uusia työpaikkoja alueelle

Tampereen yksikön tavoitteena on kasvaa 10–15 hengen vahvaksi infraorganisaatioksi vuoteen 2018 mennessä.

”Tämä tarkoittaa alueelle uusia työpaikkoja esimerkiksi suunnittelijoille ja projektipäälliköille. Tampereen yksiköllä on lisäksi käytössään koko Suomen WSP:n liikenne-ja infrasuunnittelun osaajat Helsingissä, Oulussa ja Jyväskylässä”, kertoo Fagerholm.

WSP on ollut Tampereen seudulla mukana useissa merkittävissä infrahankkeissa. Yhteistyöprojekteja ovat olleet esimerkiksi keskustan liikennejärjestelmä, Kunkun parkki, Kansi ja Areena –hanke, Ratapihankadun pohjoisosan alue, Laukonsilta, Niemenrannan uuden asuinalueen suunnittelu, Kalevanrinteen alue sekä Tampereen raitioteiden yleissuunnitelma.