Vantaan suurin kerrostalo valmistuu Tikkurilan ytimeen

d332d9ca-6439-49bf-9f73-25deb3f2464e-main_image

VVO-konsernin suurin kerrostalo Lauri Korpisen katu 10 valmistuu Vantaalle.

Lauri Korpisen katu 10:een valmistuva korttelimainen kerrostalo on VVO-konsernin suurin yksittäinen kerrostalo ja suurin asuinkiinteistö Vantaan kaupungissa.

Korttelimaisesti kiertyvässä Lauri Korpisen katu 10:ssä on kahdeksan porrashuonetta ja 188 Lumo-asuntoa. Kiinteistö sijaitsee Tikkurilan aseman välittömässä läheisyydessä Jokiniemen puolella. Ensimmäiset 75 asuntoa valmistuvat 28.8.2015. Muuttopäivänä asukkaille on tarjolla Lumo-etuna muutto- ja asennuspalvelua.

– Loistavalle paikalle valmistuva talo on herättänyt paljon kiinnostusta. Lumo-asunnot ovat hyvin suunniteltuja ja materiaaleiltaan laadukkaita, sanoo VVO-konsernin yksikönjohtaja Pia Jaakola.

Asunnot ovat sävyltään vaaleita, joihin tammen väriset laminaattilattiat tuovat lämpimän sävyn. Keittiön varustukseen kuuluu keraaminen liesi ja astianpesukone. Kylpyhuoneet on laatoitettu valkoisiksi ja tehostevärinä on käytetty hiekan sävyä ja vaalean harmaata. Kaikissa asunnoissa on parveke ja osassa sauna. Sisäpihan puoleiset parvekkeet ovat lasittamattomia ja kadun puoleiset lasitettuja.

Umpikorttelimaisesti kiertyvä rakennus luo turvallisen ja viihtyisän sisäpihan. Autojen pysäköinti on suunniteltu pihakannen alla olevaan autohalliin ja pintapysäköintinä. Talossa on monipuoliset yhteistilat, kuten monitoimitila, kaksi saunaosastoa, pesula ja kuivaushuoneet sekä lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarastot.

Kiinteistössä on toteutettu uudenlaisia energiatehokkaita ratkaisuja innovatiivisen rakennusautomaation avulla, joilla turvataan miellyttävät asumisolosuhteet energiatehokkaalla tavalla. Ilmanvaihdon ohjaus toimii liiketunnistimen avulla ja kylpyhuoneissa on vesikiertoinen lattialämmitys.

VVO:n kumppaneina kiinteistöä ovat olleet rakentamassa rakennusurakoitsija Rakennusosakeyhtiö Hartela ja talotekniikkaurakoitsijana Caverion Suomi Oy. Kumppanien kesken on toiminut erinomainen työmaayhteistyö, mikä näkyy hyvänä lopputuloksena.

Kokonaisuudessaan Lauri Korpisen katu 10 valmistuu 1.12.2015, kun loputkin 113 Lumo-asuntoa valmistuvat.