Uusia asuntoja rannan tuntumaan – As Oy Valkeakosken Majakka rakenteille

ce43e71d-55df-4ba1-a38a-b685ce85f852-main_image

Hartela Oy rakentaa 43 uutta huoneistoa Valkeakosken keskustaan, Apianlahden rannan tuntumaan. Kohde valmistuu maaliskuussa 2018 ja asuntojen myynti on alkanut.

Valkeakosken ydinkeskustassa sijaitsevan Asunto Oy Valkeakosken Majakan rakentamispäätös on tehty ja rakentaminen aloitetaan vielä tämän vuoden puolella. Kohde valmistuu maaliskuussa 2018.

Omalle tontille toteutettavassa kohteessa valmiina ovat jo Asunto Oy Valkeakosken Purje sekä Ankkuri ja nyt rakennettava viimeinen rakennus, Majakka täydentää kolmen talon kokonaisuuden. Asunto Oy Valkeakosken Majakka käsittää 43 huoneistoa, yksiöistä tilaviin neljän huoneen asuntoihin asti. Rakennuksessa on 2 387 asuinneliötä ja sen arkkitehtuurista vastaa AIHIO Arkkitehdit Oy.

Kohde sijaitsee aivan Apianlahden rannan tuntumassa, joten osasta asuntoja on esteettömät järvinäkymät. Alueen ulkoilumaastot ovat aivan omaa luokkaansa, ja niistä pääsee nauttimaan lähes kotiovelta. Keskustan palvelut ovat parin minuutin kävelymatkan päässä.

Hartela Oy:n aluejohtaja Antti Marttila toteaa asuntokaupan elpymisessä olevan positiivista nostetta, ja kuluttajien luottamus talouteen on kasvussa myös Valkeakosken alueella. ”Rakentaminen vaikuttaa toki myös työllisyysnäkymiin alueella”, iloitsee Marttila.

Hartelan toiminta kasvaa tällä hetkellä Pirkanmaan alueella, jossa työn alla on useita uusia kohteita.

”On hienoa päästä toteuttamaan viimeinen vaihe tästä näyttävästä asuntokokonaisuudesta Valkeakosken parhaalle paikalle. Uusien asunnonostajien lisäksi kiitokset kuuluvat myös Valkeakosken kaupungille ja Valkeakosken Osuuspankille, jotka ovat osaltaan olleet myötävaikuttamassa hankkeen aloittamiseen”, Marttila kommentoi.

Valkeakosken Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Luomala kertoo, että Asunto Oy Majakan rakentamisen jälkeen ydinkeskustan yksi keskeisimmistä alueista on valmis. “Kohteeseen tulee upeita asuntoja ja alue toimii kaupungin käyntikorttina. Kaupunki kasvaa ja kehittyy vain rakentamisen myötä, joten tämä kehitys tukee myös ydinkeskustan erikoisliikkeitä ja kauppoja. Kerrostalorakentaminen on ollut vaisua kahden viime vuoden aikana, joten Hartelan avaus tulee erinomaiseen aikaan”, toteaa Luomala.