Uusia asumisoikeusasuntoja Lahden Asemantaustaan

kaarikatu-31-havainnekuva

TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa Lahden Asemantaustaan kaksi uutta asumisoikeuskerrostaloa. Vierekkäin sijoittuvat Kaarikatu 31 ja Uudenpellonkatu 2 rakennetaan rauhalliselle alueelle lähelle Launeen palveluita ja harrastusmahdollisuuksia.

Molempiin taloihin tulee erikokoisia kaksioita ja kolmioita. Kaarikatu 31:n kerrostaloon tulee 36 asuntoa ja Uudenpellonkatu 2:een 45 asuntoa. Molemmat talot ovat neljäkerroksisia. Asunnoissa on laminaattilattiat, lattialämmitetyt ja laatoitetut pesuhuoneet sekä sälekaihtimet. Lisäksi osassa asunnoista on lasitettu parveke ja oma sauna. Piha-alueella on yhteinen leikki- ja oleskelualue sekä pyöräkatokset. Autopaikkoja on piha-alueella sekä autohallissa.

uudenpellonkatu-2-havainnekuva

Asemantaustassa on paljon ulko- ja sisäliikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille ja hyvät kulkuyhteydet niin jalan, pyörällä, julkisilla kuin autollakin. Matkakeskus on kävelyetäisyydellä ja keskustan palveluihin on matkaa muutama kilometri. Päiväkoti ja koulu sijaitsevat myös lähellä.

Haku molempiin taloihin on alkanut ja jatkuu 6.12.2016 asti. Kaarikatu 31:n arvioitu valmistumisaika on 30.9.2017 ja Uudenpellonkatu 2:n 30.11.2017.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asuntoon elinikäisen asumisoikeuden. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.