Uusi Saga-senioritalo on noussut harjaan Helsingin Munkkiniemessä

0a98a4b1-ad9a-4de9-a561-995f5881c62e-main_image

Ruissalo Säätiö ja Saga Palvelut rakennuttavat uuden Saga-palvelutalon Helsingin Munkkiniemeen. Kohteen rakentajana toimii YIT ja sen on suunnitellut Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit. Palvelutalon harjannostajaisia vietetään Munkkiniemessä keskiviikkona 11. marraskuuta. Kohde valmistuu kesällä 2016.

Helsingin Munkkiniemeen nousee uusi Saga-palvelutalo Ruissalo Säätiön ja Saga Palveluiden toimesta. Uuden palvelutalon harjannostajaisia vietetään keskiviikkona 11. marraskuuta klo 14.30 hankkeen atrium-tilassa, osoitteessa Professorintie 14. Senioritalo on arvioitu valmistuvan kesällä 2016.

Saga-talojen uusin kohde sai nimekseen Saga Dosentinlinna. Kohde käsittää 71 erityisesti ikääntyneille räätälöityä, esteetöntä asuntoa, jotka mahdollistavat asumisen loppuiäksi. Nykyaikaiset ja kestävät rakenne- ja materiaaliratkaisut – mm. koko rakennuksen kattava sprinklerijärjestelmä, koneellinen savunpoisto, massiivilaattavälipohjat ja julkisivujen erinomainen ääneneristävyys – varmistavat turvallisen ja mukavan asumisen. Myös ulkoasuun on panostettu – vaikuttava yksityiskohta on varsinkin rakennuksen keskellä kohoava avoin atrium-tila lasiseinineen ja -kattoineen. Investoinnin kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa.

678b8daf-77a6-4c6d-8b0a-8c8de57a79b6

“Täyden palvelun Saga-senioritaloissa erityistä painoarvoa annetaan asukkaan elämänlaadulle ja turvalliselle asumiselle. Saga Dosentinlinnassa on tarjolla monipuolisia asukkaiden elämää ja arkea helpottavia palveluja, kuten lääkäri-, sairaanhoito- ja hoivapalvelut, kampaamo, kirjasto, talossa toimiva asukasravintola ja ateriapalvelu sekä mahdollisuudet monipuoliseen virike- ja harrastustoimintaan”, esittelee Ruissalo Säätiön asiamies Ritva Niemi. Senioritalojen palvelut tuottaa Saga Care Finland Oy.

Dosentinlinna sijaitsee Munkkiniemessä, aiemmin valmistuneiden Saga-senioritalojen – Dosentinpuiston ja Dosentinrinteen – yhteydessä. Yhdyskäytävä liittää kohteet toisiinsa muodostaen yhtenäisen palvelutalokokonaisuuden, joka tarjoaa kaikkiaan 265 laadukasta vuokra-asuntoa senioreille ja helpottaa samalla merkittävästi seniori-ikäisten palveluasuntotarvetta Helsingin seudulla.