UUSI IKÄIHMISTEN PALVELUTALO LIMINGAN KESKUSTAAN

31bdf17b-cfa5-4ef5-9613-6727a377619d-main_image

Temotek Oy alkaa rakentamaan ikäihmisten palvelutaloa Limingan keskustaan. Palvelutaloon rakennetaan 60 ikäihmisten ympärivuorokautiseen hoivaan tarkoitettua palveluasuntoa. Kohteen rakentaminen alkaa huhtikuussa 2015 ja se valmistuu kesällä 2016. Sijoittajana kohteessa toimii Northern Horizon Capitalin rahasto ja investoinnin arvo on noin 8 miljoonaa euroa. Osapuolten neuvonantajana tässä hankkeessa on toiminunut Guud Invest Oy ja Jukka Salminen.

Palvelutalon asunnot jakautuvat ryhmäkoteihin, joissa jokaisella asukkaalla on oma viihtyisä “yksiö”. Palvelutaloon rakennetaan lisäksi tilat Limingan kunnan kotihoidon ja vanhusten päivätoiminnan palveluille. Rakennukseen tulee myös oma keittiö, jossa voidaan valmistaa asukkaiden ateriat tuoreena ja paikan päällä.

Rakennettava palvelutalo sijaitsee aivan Limingan keskustassa entisen kunnantalon paikalla ja palveluntarjoajina hoivakodissa tulevat toimimaan Limingan kunta sekä ODL. Rakennus tarjoaa rakennusaikana työpaikkoja noin 50 työvuoden verran ja valmistumisen jälkeen hoiva-alan työpaikkoja noin 60työntekijälle.

Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala toteaa, että hankkeen käynnistyminen on odotettu sysäys vanhuspalvelujen kehittämiselle. Hankkeen myötä Limingan kunnan ikäihmisille saadaan ajanmukaiset ja toimivat asuintilat, jotka sijoittuvat keskustan palveluiden läheisyyteen. Kunnan puolelta samaan kiinteistöön sijoittuvat myös kotihoidon ja vanhusten päivätoiminnan palvelut, jolloin kaikki keskeisimmät vanhuspalvelujen toiminnot saadaan yhdistettyä saman katon alle. Kunnanjohtajan mukaan kumppanuusperiaatteella toteutettava hanke avaa palvelutuotantoa yksityisille toimijoille kuntastrategian mukaisesti. Kunnassa on käytössä tehostetun palveluasumisen palveluseteli, jolloin asiakkaat voivat itse valita joko yksityisen tai kunnallisen palvelun.

Konserninjohtaja Tapani Turpeinen ODL:stä arvioi investoinnin toteuttavan ODL:n strategiaa, jossa ikäihmisille tarkoitettujen asumispalvelujen kehittäminen on tärkeällä sijalla. Limingan palvelutalo on osa ODL:n investointiohjelmaa, joka kattaa lähimmät 3-4 vuotta ja on laajuudeltaan noin 25 miljoonaa euroa. Investointiohjelmassa ODL:n yhtenä kumppanina on rakennusliike Temotek Oy.

Northern Horizon Capitalin Jussi Rouhento ja Andreas Michelsson ovat todella tyytyväisiä saadessaan laadukkaan ja nykyaikaisen palvelutalon näin keskeiselle sijainnille Liminkaan, Temotekin rakentamana. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä ODL:n ja Limingan kunnan kanssa, jotka yhdessä ovat ansiokkaasti vieneet hanketta eteenpäin. Toimiva yhteistyö yksityisen toimijan ja kunnan välillä antaa palvelutalolle valoisan tulevaisuuden ja istuu hyvin Northern Horizonin strategiaan.