Uudet ja uudistetut vuokra-asunnot Helsingin huippupaikolle

e9e59c8c-027f-45d7-abe4-b8d46da4bef7-main_image

Capellan puistotie 4, Kalasatama, Helsinki

Täysin uudet ja uudistetut vuokra-asunnot hurmaavat Kalasatamassa, Hernesaaressa, Töölössä ja Alppilassa. Asunnot ovat nyt vuokrattavissa.

Helsingin merelliseen Kalasatamaan Capellan puistotie 4:ään, Mustikkamaata ja Korkeasaarta vastapäätä, valmistuu 44 tyylikästä Lumo-kotia 1.9.2015. Mustikkamaan ja Korkeasaaren kauniit ulkoilumaastot ovat kivenheiton päässä.

Uudet, yksilölliset Lumo-kodit sijaitsevat Kalasataman rantakadun varrella, minkä vuoksi osassa asunnoista aukeaa suora merinäköala. Osassa alimman kerroksen asunnoista on terassi ja yh-dessä oma sisäänkäynti. Ylempien kerrosten asunnoissa on sekä lasitettuja että ranskalaisia par-vekkeita.

Tammilaminaatti tuo lämpimän tunnelman muutoin vaaleaan sisustukseen. Valkoisissa kylpyhuo-neissa on harmaan eri sävyjä sekä lattiassa että tehosteväriseinässä. Keittiö on varusteltu keraa-misella keittotasolla, uunilla, astianpesukoneella ja jää-pakastinkaappiyhdistelmällä.

Uudistettuja koteja Hernesaaressa

Helsingin eteläisimmässä kaupunginosassa, Hernesaaressa Hernesaarenkatu 17
sijaitseva vuonna 1929 rakennettu talo peruskorjataan ja sen asunnoista tulee upeita, uutta vas-taavia koteja. Lisäksi talon ylimpään kerrokseen rakennetaan viisi täysin uutta uniikkia ullakko-asuntoa, joissa kaikissa on näyttävät lasitetut parvekkeet. Osasta asunnoista on merinäköala. Eira ja Kaivopuisto ovat kävelymatkan päässä, joten vehreät puistoalueet sekä idylliset kahvilat ja ravin-tolat ovat lähellä. Hernesaarenkadun kodit ovat muuttovalmiita 1.1.2016.

Kahdeksankerroksisessa hissillisessä talossa on yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Lattiat ovat tam-menväristä laminaattia ja tehosteväriseinä luo lämpöä muutoin valkoisiin seinäpintoihin. Leveät ikkunapenkit tuovat uusittuihin koteihin vanhan ajan tunnelmaa. Keittiössä on lattian sävyyn sopiva työtaso, jää-pakastinkaappiyhdistelmä, astianpesukone, kalusteuuni sekä keraaminen keittotaso. Raikkaan valkoisissa kylpyhuoneissa on hiekan värinen laattalattia.

Asukkaiden yhteiskäytössä on kaksi saunaosastoa, pesula ja kuivaushuone, monitoimitila, lasten-vaunu- ja apuvälinevarasto sekä ulkoiluvälinevarasto. Jokaiseen asuntoon kuuluu lisäksi irtaimis-tovarasto.

Moderneja koteja perinteikkäässä Töölössä

25 täysin peruskorjattua Lumo-vuokrakotia valmistuu Taka-Töölöön marraskuussa 2015. Kodit sijaitsevat keskeisellä paikalla osoitteessa Messeniuksenkatu 1b, Mannerheimintien ja Norden-skiöldin kadun risteyksessä. Vuonna 1941 rakennettu seitsemänkerroksinen, hissillinen talo kun-nostetaan uuteen uskoon kunnioittaen sen suojeltua julkisivua.

Asuntojen selkeät pohjat, korkeat huoneet ja paksut ikkunalaudat tarjoavat sisustajalle lukuisia mahdollisuuksia. Suurimmassa osassa asuntoja on parveke. Ullakkokerroksen kolmioissa on upe-at, lasitetut terassit sekä saunat.

Tammenväriset laminaattilattiat ja keittiön työtasot sävyttävät asuntojen muutoin vaaleaa värimaa-ilmaa. Kylpyhuoneissa valkoisen laatan rinnalla on hiekan sävyjä. Keittiössä rosterinväriset jää-pakastinkaappiyhdistelmä, uuni, keraaminen keittotaso ja astianpesukone ilahduttavat kotikokkia.

Saunaosasto, maksuton pesula, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto ja pieni, viihtyisä korttelipiha ovat talon asukkaiden yhteiskäytössä.

Kaupunkielämää puistomaisessa Alppilassa

Halutulle alueelle Helsingin Alppilaan Kotkankatu 9:ään, Linnanmäen ja Alppipuiston läheisyyteen, valmistuu 59 uutta Lumo-vuokrakotia 1.10.2015. Vuonna 1957 toimistotaloksi rakennettu ja kirja-painona toiminut kerrostalo peruskorjataan täysin ja muutetaan moderneiksi asuinhuoneistoiksi. Autottomassa talossa on hyvät säilytys- ja huoltotilat polkupyörille. Julkiset liikenneyhteydet ovat myös erinomaiset ja lähtevät suoraan kotiovelta.

Vanhojen julkisivurakenteiden ansiosta asunnoissa on isoja ja korkeita ikkunapintoja sekä upeat, leveät ikkunapenkit. Pohjaratkaisut ovat selkeät ja avarat. Suuressa osassa asunnoista on parveke, ja alimman kerroksen asukkaat voivat nauttia omasta sisäpihan puoleisesta terassipihasta. Ullakkokerroksen asuntojen lasitetut terassit tarjoavat hyvät näkymät kaupungin ylle.

Tyylikkäät, harmaat yksityiskohdat ja laminaattilattia tuovat kontrastia asuntojen muutoin vaaleaan yleisilmeeseen. Keittiössä on tumman harmaa työtaso ja rosterinväriset kodinkoneet. Keittiön va-rusteisiin kuuluvat keraaminen liesi, astianpesukone ja jää-pakastinkaappiyhdistelmä.

Autottomassa talossa on paljon tilaa polkupyörille. Kellarin pyörävarastoon pääsee kätevästi hissillä ja sähköpyöränkin saa nopeasti latautumaan. Ullakkokerroksen saunaosasto ja

Lisätietoja:

Capellan puistotie 4, Helsinki

Hernesaarenkatu 17, Helsinki

Messeniuksenkatu 1b, Helsinki

Kotkankatu 9, Helsinki