Uuden Prisma Seppälän rakentaminen alkaa

prisma_seppala_sijainti

Osuuskauppa Keskimaa käynnistää uuden Prisma Seppälän rakentamisen kuluvan syksyn aikana. Uusi Prisma valmistuu kesällä 2016.

Keskimaan hallitus on tehnyt tänään päätöksen uuden Seppälän Prisman rakentamisesta. Toimitusjohtaja Antti Määtän mukaan kesällä toteutetussa urakkalaskennassa rakentamisen kustannukset saatiin tasolle, jolla investointi voidaan toteuttaa kannattavasti.

Kuluvan syksyn aikana käynnistyvän hankkeen rakentamisen ja kalustamisen kustannukset ovat yli 40 miljoonaa euroa. Urakoitsijana on Rakennusliike Lehto Oy.

Uusi Prisma avataan kesällä 2016. Nykyinen Prisma palvelee keskeytyksettä uuden Prisman avaukseen saakka. Avauksen jälkeen nykyinen Prisma-kiinteistö puretaan ja piha-alue viimeistellään kesän ja syksyn 2016 aikana.

– Prisma Seppälä on jatkossakin Keskimaan tärkein kauppapaikka sekä Keski-Suomen suurin päivittäistavarakauppa. On tärkeää pitää huolta Prisma Seppälän kilpailukykyisyydestä, Määttä perustelee investointia.

– Uuden Prisman rakentaminen on elinkaari-investointi, jolla varmistetaan Prisman palvelut myös tulevaisuudessa. Toiminnallisella tehokkuudella ja kiinteistön energiaa säästävillä ratkaisuilla varmistamme, että Prisma pysyy jatkossakin Keski-Suomen edullisimpana ruokakauppana.

Keskimaa julkisti Seppälän uuden Prisman rakentamissuunnitelmat ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Rakentamisessa otettiin kuitenkin aikalisä. Sen aikana nykyisen Prisman toimintamallia on tehostettu uuteen Prismaan sopivaksi.

– Huolellisen suunnittelun aikana tilankäyttö on tarkentunut ja Prisma-konsepti kehittynyt. Uusi Prisma Seppälä tulee toimimaan uusimman Prisma-konseptin pilottiyksikkönä ja on jälleen kauppapalvelujen suunnannäyttäjänä, kuten jo avautuessaan vuonna 1972 Suomen ensimmäisenä Prisma-hypermarketina.

Uusi Prisma Seppälä rakennetaan nykyisen Prisma-kiinteistön taakse. Piha-alueelle avataan kaavoituksen mukaisesti ajoväyliä kolmelta eri kadulta. Pysäköintipaikkoja saadaan lähes 1 700, joista 300 kiinteistön alle sijoittuvaan pysäköintihalliin. Tällä hetkellä pysäköintipaikkoja on noin 950. Kaikki uudet pysäköintiruudut tulevat olemaan selvästi nykyisiä ruutuja leveämmät.

Uuden kiinteistön kerrosala on 22 000 m2, nykyinen kerrosala on 19 000 m2. Uuden Prisman myyntiala on 12 000 m2, mikä on noin 1 000 m2 nykyistä enemmän.

Hypermarketpalvelujen rinnalla myös Keskimaan omia ravintolapalveluita Prisma-kiinteistössä kehitetään uudistuksen yhteydessä.

Kiinteistöön tulee myös nykyistä enemmän erikoisliikkeitä vuokralaisiksi. Ns. etumyymälöille tilaa varataan yhteensä 4 000 m2, nykyisessä Prismassa tilaa on 2 200 m2.

– Neuvottelut vuokralaisten kanssa ovat käynnissä ja ovat sujuneet hyvin. Kiinnostuneita yhteistyökumppaneita on runsaasti. Kauppapaikkaamme uskovat meidän ohella muutkin kaupan alan toimijat, Antti Määttä toteaa.

Seppälän Prismassa työskentelee tällä hetkellä noin 190 kaupan alan ammattilaista. Uusi Prisma tulee työllistämään vähintään saman verran henkilökuntaa.

Kaksi vuotta kestävä rakennusvaihe työllistää useita satoja rakennusalan ammattilaisia.