Urbaania asumista viherkattojen alla – asumisoikeusasuntoja Jätkäsaareen

VIHREISTÄ VIHREIN

TA-Yhtiöt rakennuttaa Helsingin Jätkäsaareen ainutlaatuisen asumisoikeustalon, jossa viherrakentaminen on poikkeuksellisen suuressa osassa. Asumisoikeustalon erikoisuus ovat korttelin rakennusten katoille rakennetut viherkattopihat, joilla sijaitsevat muun muassa keittiöpuutarha viljelylaatikoineen ja lasitettuine viherhuoneineen. Rakennusten kadunpuoleisia julkisivuja kaunistaa kasviritilöin ja parvekkeiden istutuslaatikoin sommiteltu viherjulkisivu.

Asumisoikeuskohde on osa Helsingin kaupungin kehittyvä kerrostalo -ohjelmaa, jossa tutkitaan urbaaniin kaupunkiympäristöön soveltuvaa viherrakentamista niin biologisesta, rakennusteknisestä kuin sosiologisestakin näkökulmasta.

VIHREISTÄ VIHREIN

VIHREISTÄ VIHREIN

VIHREISTÄ VIHREIN

”Vihreän kaupunkitalon tavoitteena on toimia mallina viherrakentamisesta helsinkiläisissä kaupunkiolosuhteissa. Talojen ylimmän kerroksen katot ovat niin sanottuja biodiversiteettikattoja, joilla tutkitaan muun muassa kasvilajiston selviytymistä ja hyönteisten kehittymistä”, kertoo projektipäällikkö Mikael Lönnroth TA-Yhtiöistä.

Länsisatamankatu 36:n asumisoikeustaloon tulee yhteensä 55 modernia asumisoikeusasuntoa. Kahdeksankerroksisen talon seitsemännestä kerroksesta pääsee korttelin asukkaiden yhteiselle kattoviljelyyn ja oleskeluun tarkoitetulle terassille, jossa asukkaat pääsevät viljelemään esimerkiksi vihanneksia ja yrttejä keittiöpuutarhassa. Ylimmän kerroksen yhteissaunatilojen yhteydessä on puutarhamainen vilvoitteluterassi. Yhteiset tilat tarjoavat mahdollisuuden yhteisölliseen vapaa-ajan viettoon.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Rakennusliike Reponen Oy, pääsuunnittelijana ja arkkitehtinä Talli Oy:n Pia Ilonen ja maisema-arkkitehtinä Loci Oy:n Pia Kuusiniemi. Viherasiantuntijoina toimivat dosentti Susanna Lehvävirta Helsingin Yliopistosta ja hortonomi Taina Suonio Roslings Manor Gardensista. Piha- ja vihertyöt toteuttaa työyhteenliittymä Koiviston Vihertyö Oy ja Vihermali Oy.

Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisaika on kesäkuussa 2017. Haku asuntoihin on käynnissä ja jatkuu 21.5.2016 saakka. Asuntoihin voi hakea sähköisesti osoitteessa ta.fi.