TkT Anssi Laaksonen tekniseksi johtajaksi A-Insinööreihin

img_1103_low

A-Insinöörit Oy panostaa rakennetekniseen kehitykseen ja tietomallintamiseen. Tekniikan tohtori Anssi Laaksonen on nimitetty A-Insinöörien infra- ja rakennesuunnittelun tekniseksi johtajaksi 1.11.2014 alkaen. Tehtävässään hän vastaa infrasuunnittelun rakenneteknisen osaamisen kehittämisestä ja alueen T&K-toiminnasta. Laaksonen on toiminut aiemmin A-Insinöörien silta- ja taitorakenneyksikön suunnittelujohtajana.

Laaksonen toimii toisen osan ajastaan TTY:llä, jossa hän johtaa siltarakenteiden tutkimusryhmää ja vastaa siltojen ja vaativien rakenteiden opetuksesta. Laaksonen on väitellyt liikuntasaumattoman sillan rakenteellisesta toiminnasta. Väitöskirjatyö ja siihen liittyvä tutkimusohjelma on saanut merkittävää kansainvälistä huomiota. Laaksonen toimii tämän aihealueen maailmanlaajuisissa asiantuntijaryhmissä ja Suomen edustajana betonieurokoodien sekä IABSE:n betonirakenteita käsittelevissä ryhmissä.

Laaksonen on kiinnostunut erityisesti rakennesuunnittelun ydinkysymyksistä, joilla tähdätään turvallisiin ja toimiviin rakenteisiin. Tietomallinnuksen osalta hän pyrkii vaikuttamaan siihen, että tulevaisuudessa rakenteita entistä enemmän suunnitellaan mallintamalla sen sijaan, että laadittaisiin tietomalleja valmiista suunnitelmista.