Tiivin Kristalli tuo ikkunoihin täysin uusia ominaisuuksia

7ed2091f-18a2-4afb-b02f-e4a14b13bb95-main_image

Tiivin uusi ikkunamallisto valmistetaan Haapajärven tehtaalla ja se on Avainlippu-tuote. Kristalli-ikkunat voi tilata tyyliltään perinteiseen taloon sopivana Helmi-mallistona ja moderniin rakentamiseen sovitettuna Valo-versiona.

Ikkuna- ja ovivalmistaja Tiivi tuo markkinoille uuden Kristalli-ikkunamalliston. Uudet ikkunat sisältävät useita uusia ominaisuuksia, joita ei ole ennen nähty suomalaisessa ikkunateollisuudessa. Merkittävimmät uutuudet ovat jopa 150 kilon painon kestävät piilosaranat sekä lukitus yhdellä kahvalla.

”Uudenlainen ikkuna on entistä tiiviimpi, tyylikkäämpi ja helppokäyttöisempi. Piilosaranat tekevät ikkunan ulkonäöstä siistin ja mahdollistavat isonkin ikkunan avaamisen ilman lisätukea. Uusi lukitusjärjestelmä puolestaan helpottaa ikkunan käyttöä, kun koko ruutu aukeaa yhdestä kahvasta”, brand manager Antti Jaatinen Tiiviltä kertoo.

Uusi ikkunamallisto valmistetaan Tiivin Haapajärven tehtaalla ja se on Avainlippu-tuote. Kristalli-ikkunat voi tilata tyyliltään perinteiseen taloon sopivana Helmi-mallistona ja moderniin rakentamiseen sovitettuna Valo-versiona.

Jaatisen mukaan uuden ikkunamalliston edistykselliset ratkaisut erottavat Tiivin muista ikkunavalmistajista.

”Tiivi on rakennustuoteteollisuuden edelläkävijä, jonka kehittämistä ratkaisuista tulee myöhemmin alan vakioratkaisuja”, määrittelee Jaatinen.

Piilosaranat kantavat suurenkin ikkunan painon

Kristalli-malliston saranat on piilotettu ikkunan puitteen ja karmin väliin. Uudet saranat kestävät jopa 150 kilon painon. Tämä mahdollistaa asiakkaiden haluamien, entistä suurempien ikkunoiden valmistamisen.

Uusia ikkunoita ei myöskään tarvitse tukea avattuna, sillä sarana kantaa vaivatta isonkin ikkunan painon. Asunnon sisältä katsottuna piilosaranoilla varustetut ikkunat näyttävät selkeiltä ja tyylikkäiltä verrattuna perinteisillä tappisaranoilla varustettuihin ikkunoihin.

Uudenlainen lukitus sulkee ikkunan tiiviisti

Myös Kristalli-ikkunoiden lukitusmekanismi on täysin uudenlainen. Ikkunassa on vain yksi kahva, josta kääntämällä kaikki lukituskielet lukittuvat ja aukeavat yhtä aikaa. Lukituskieliä on paitsi puitteen ulkoreunassa, myös ylä- ja alareunassa.

Suurissa tuuletusikkunoissa on portaaton tuulijarru, joka voidaan lukita mihin asentoon tahansa. Uusi ikkuna on uuden lukitusmekanismin vuoksi tyylikkäämpi, tiiviimpi ja helppokäyttöisempi kuin vanha.

Markkinoiden jykevin rakenne

Uudet ikkunat ovat perusrakenteeltaan perinteiset puu-alumiini-ikkunat, mutta markkinoiden jykevimmät. Sisäkarmin ainevahvuus on 59 milliä ja puite on liimattu kahdesta puusta, mikä tekee rakenteesta jämäkän ja kestävän.

Ikkunan puukarmissa ja sisäpuitteissa on sormiliitokset. Ulkopuitteiden, alumiiniverhouksen ja naulattoman listoituksen nurkissa on siistit ja kestävät jiiriliitokset. Kelluva alumiininen ulkopinta ei pidä ääntä lämpötilan vaihdellessa.

Uusi ikkunamallisto on markkinoiden kärkeä myös energiatehokkuudeltaan. Kristalli-mallisto täyttää sekä remonttikohteiden että uusien passiivitalojen vaatimukset.

Naulaton sisälistoitus on tyylikäs ja helppo asentaa. Piilosaranoilla ja vain yhdellä kahvalla varustettu ikkuna ja naulaton listoitus saavat ikkunan näyttämään kuin taulun kehyksiltä.

Automaattinen tuloilmaventtiili ja turvallinen kaihdin

Lisävarusteistakin löytyy uusia, ainutlaatuisia ratkaisuja. Automaattinen tuloilmaventtiili sopii asuntoihin, joissa on koneellinen poistoilmajärjestelmä. Venttiili säätyy automaattisesti eikä asukkaan tarvitse säätää sitä vuodenajan mukaan.

Pakkasella automaattinen tuloilmaventtiili esilämmittää asuntoon sisään tulevan ikkunan välissä ja kesällä lämmin ilma tulee suoraan sisään asuntoon. Automaattinen tuloilmaventtiili säästää energiaa, helpottaa käyttöä ja parantaa asumismukavuutta, kun tuloilma esilämmitetään talvisin automaattisesti.

Lisävarusteena saatavat kaihtimet integroidaan ikkunan rakenteeseen. Uuden kaihtimen narut kelautuvat puitteen sisään, eivätkä ne roikkumaan vaikka kaihdin nostetaan ylös. Tämä parantaa turvallisuutta ja pitää ikkunan ulkoasun siistinä.

Uusi mallisto on saatavilla välittömästi. Myös vanha Uniikki-mallisto pysyy yhä tuotannossa.

Inwido Finland

Tiivi Kristalli -ikkunat