Teräselementti toimittaa teräsrungon ja julkisivupellitykset Suomen suurimpaan venehalliin Hankoon

c295c38e-fcc3-4bb6-9d56-2503e8a7cac8-main_image

Hankoon kohoaa kesän aikana kuvan mukainen venehalli, jonka teräsrungosta ja julkisivupellityksistä vastaa Teräselementti Oy.

Pirkanmaalainen teräsrakentamisen asiantuntija Teräselementti Oy toimittaa rungon ja julkisivupellitykset Hankoon valmistuvalle 10 000 m² kokoiselle venehallille. Kohde valmistuu tulevan kesän aikana.

Teräselementti Oy on rakentamassa Suomen suurinta venehallia. Hangossa on ollut kova tarve veneiden säilytystilalle ja halli nouseekin erinomaiselle paikalle merenrannan tuntumaan. Venehallin on tilannut veneiden säilytykseen ja huoltoon erikoistunut Oy Hanko Boat Yard Ab.

Teräselementin myyntipäällikkö Terhi Hakolan mukaan teräs soveltuu hallin runkomateriaaliksi monestakin syystä.

– Tämän kohteen suunnittelussa tuli huomioida erityisesti tilan tarve. Teräs mahdollistaa sen, että hallin keskelle tulee mahdollisimman vähän pilareita. Näin ollen veneiden siirtämiselle ja käsittelylle jää paljon tilaa. Samoin teräs on materiaalina hyvin kestävää, Hakola kertoo.

Toimitusjohtaja Veikko Salli Hanko Boat Yardilta on ollut yhteistyöhön tyytyväinen. Tulevan hallin myötä yrityksen on mahdollista palvella entistä isompaa veneilijäkuntaa.

– Hanke on edennyt Teräselementin kanssa erinomaisesti, sillä he ovat kuunnelleet tarpeitamme ja vieneet projektia eteenpäin niiden mukaisesti. Uusille avarille tiloille on käyttöä, sillä palvelumme sisältävät kaiken aina veneiden noutamisesta puhdistukseen, tarkastukseen, huoltoon ja talvisäilytykseen, Salli jatkaa.

Hanko Boat Yardin halli nousee Hangonkylän läheisyyteen Hankoniemen pohjoispuolelle ja sen runkomateriaalit ja julkisivupellit toimitetaan Teräselementin tehtaalta Lempäälästä. Hallista voi saada säilytyspaikan joko ostamalla osakkuuden tai vuokraamalla tilan.

Hanko Boat Yardin taustavoimina ovat pitkän linjan veneilijät, Molok-jätejärjestelmän kehittäjä Veikko Salli, venealan konkari Georg Berger sekä hankolainen logistiikan asiantuntija Peter Wickman.