Teemu Hausen siirtyy EMC Talotekniikan toimitusjohtajaksi

hausen-teemu-02-mr280714

Hausen siirtyy uuteen tehtäväänsä Schneider Electric -konsernista, jossa hänen vastuualueenaan oli Schneiderin Energy&Sustainability Services liiketoiminta Pohjoismaissa.

Sitä ennen Hausen toimi vuosina 2003–2011  Schneider Electric Buildings Finland Oy:n toimitusjohtajana. Koulutukseltaan hän on mittaus- ja säätötekniikan insinööri.

Hausenilla on monipuolinen kansainvälinen kokemus rakennusautomaatiosta ja energiatehokkaasta rakentamisesta. Hänen aiemmat työtehtävänsä muun muassa myyntijohtajana, projektipäällikkönä, testausinsinöörinä ja rakennussuunnittelijana ovat antaneet erinomaisen kokemuksen energiatehokkaasta rakentamisesta.

Hausen tunnetaan energiatehokkaan rakentamisen yhteiskunnallisten vaikutusten puolestapuhujana ja alan aktiivisena keskustelijana.

Hausen on työskennellyt myös Ruotsissa, joten hän tuntee hyvin Skandinavian markkinat.

EMC:llä Hausen aikoo keskittyä yhtiön kannattavuuden parantamiseen. EMC Talotekniikan ydinliiketoimintaa ovat tällä hetkellä talotekniikka, linjasaneeraus, tekniset palvelut ja automaatio, johon kuuluu osana energiatehokkuus ja elinkaaripalvelut.

”EMC Talotekniikan liiketoimintastrategiaa aiotaan virtaviivaistaa ja fokusoida nykyistä tarkemmin. Samalla yhtiön keskeisiä asiantuntijaresursseja aiotaan vahvistaa vielä tämän vuoden aikana”, kertoo Teemu Hausen.

EMC:n liiketulos oli viime vuonna noin viisi miljoonaa euroa tappiolla. Tähän sisältyy lähes neljän miljoonan euron alaskirjaukset tappiollisista liiketoiminnoista. Yhtiön omistaja Royal Imtech vahvisti viime vuonna yhtiön omaa pääomaa yli 13 miljoonan euron sidotun  vapaan oman pääoman sijoituksella, jonka jälkeen EMC:n omavaraisuusaste on 35 %. EMC on myös maksanut pois korolliset lainat ja on nyt velaton.

Yhtiön liiketulos kääntyy positiiviseksi tänä vuonna sekä käyttöpääoma vahvistuu ja siksi sillä on hyvät edellytykset vahvistaa edelleen asemiaan yhtenä Suomen johtavana talotekniikan toimijana.