Tampereen Teiskoon mittava hotelli-investointi

Metalliliiton hallitus päätti tänään mittavasta investoinnista Murikkaan. Uudistusohjelman kokonaisarvo on noin 16 miljoonaa euroa. Siitä ensimmäinen, noin kahdeksan miljoonan osuus kohdistuu hotelliosaan vuonna 2016. Vuonna 2017 on vuorossa päärakennuksen tilojen peruskorjaus.

Viime aikoina Tampereelle tehtyjen hotelli-investointien sarja saa jatkoa, kun Teiskossa sijaitsevan Murikka-opiston tilat peruskorjataan täydellisesti. Päärakennuksen katto ja 50 hengen rantasauna on jo remontoitu kuluneen syksyn aikana. Peruskorjaus tehdään kiinteistön alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen.

Vuonna 1977 avatun Murikka-opiston toiminta työelämän kansanopistona jatkuu normaalisti uudistamisohjelman aikana ja myös sen jälkeen. Palvelutuotannosta vastaavan Kokoushotelli Murikanrannan tehtävänä on majoitus- ja ravintolapalvelut ja niiden myynti, sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen alueelle. Metalliliiton omistama maa-alue Murikan ympärillä Taipaleenniemessä on 63 hehtaaria, josta rantaviivaa on kolme kilometriä.

-On hienoa olla mukana kehittämässä tämän ainutlaatuisen talon palveluliiketoimintaa. Toiminnalla on jo lähtökohtaisesti vahva pohja vakaan sisäisen asiakaskunnan ja sitoutuneen omistajan myötä. Uudistamisohjelmamme valmistuttua Tampereen seudun kokoushotellitarjonta saa myös aidosti erilaisen lisän, Murikanrannan toimitusjohtaja Juha Leppäniemi sanoo.

-Kiinteistön piirtäneet Tuomo Siitonen ja Pekka Helin ovat tunnettuja suomalaisia arkkitehteja. Murikka oli heidän ensimmäisiä suurempia töitään. Alun perin rakentamisen reunaehtoja olivat kotimaisuus, metallityöläisen käden jäljen näkyminen sekä rakennuksen istuvuus pirkanmaalaiseen rantamaisemaan. Kunnioitamme samoja periaatteita myös uudistamisohjelmassa, Leppäniemi lupaa.

Tampereella on toteutettu useita hotellihankkeita, joista näkyvin on noin vuosi sitten avattu Tampereen uudeksi maamerkiksikin nimetty tornihotelli. Uskoa hotellien kysyntään tulevaisuudessa siis löytyy. Venäläismatkustajien määrän väheneminen on Tampereella paikattu kotimaisin voimin, yöpymiset ovat kasvaneet seitsemisen prosenttia tänä vuonna.

-Suomen puhdas ja väljä luonto on länsieurooppalaisestakin näkökulmasta eksoottinen. Viisaasti tuotteistettuna ja myytynä kasvuedellytyksiä on olemassa myös vaikeassa taloustilanteessa, Leppäniemi toteaa.

Murikanranta Oy
Kokoushotelli Murikanranta
Osa Metalliliitto-konsernia
Toimipaikka: Terälahti, Kuterintie 226
Toimitusjohtaja: Juha Leppäniemi
Liikevaihto: Noin 1,6 ME
Työntekijöitä: 17