Tampereen Kauppiin on rakenteilla asumisoikeusasuntoja

Tampereelle Kaupin puistokortteliin on rakenteilla uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluva TA-Asumisoikeus Oy rakennuttaa 25 kerrostaloasuntoa osoitteeseen Kuntokatu 11 E. Ensimmäinen hakuaika asumisoikeusasuntoihin on 8.–25.5.2020, jonka jälkeen asuntoihin on jatkuva haku. Asunnot valmistuvat arviolta huhtikuussa 2021.

Asumisoikeusasunnot valmistuvat Kauppiin, noin 2,5 kilometrin päähän keskustan palveluista, mutta kuitenkin lähelle luontoa ja kaupungin monipuolisimpia liikuntamahdollisuuksia. – Aivan vieressä on mm. Tampereen yliopistollinen sairaala sekä Tampereen ammattikorkeakoulu. Keskustaan pääsee kätevästi kävellen, pyöräillen tai bussilla lähipysäkiltä. Tuleva raitiotie tulee aivan korttelin kulmalle, jolloin ydinkeskustan palvelut ovat vain muutaman pysäkin päässä, kertoo myyntineuvottelija Susanna Vuorinen TA-Yhtiöistä.

Kerrostaloasuntoja monenlaiseen tarpeeseen

Neljäkerroksisessa talossa on asuntoja monenlaiseen elämäntilanteeseen: kaksiot ovat kooltaan 43,5–54 m², kolmiot 71,5 m² ja neljän huoneen asunnot 86,5 m². Kaikissa asunnoissa on parveke sekä kolmioissa ja neljän huoneen asunnoissa oma sauna. Osassa asunnoista on vaatehuone sekä kaksi wc:tä.

– Asuntojen materiaalivalinnat ovat ajattomia ja luovat pohjan monen tyyliselle sisustukselle. Pesuhuoneet on laatoitettu ja muissa huoneissa on laminaattilattiat. Asumisviihtyvyyttä lisäävät sälekaihtimet, Susanna Vuorinen kertoo.

Asukkaiden käytössä on hyvät yhteistilat, kuten saunaosasto, kuivaushuone, ulkoiluvälinevarasto sekä lastenvaunuvarasto. Jokaiselle asunnolle on oma lämmin irtaimistovarastokomero. Talojen sisäpihalle jää suojaisa yhteispiha, johon on suunniteltu erilaisia paikkoja oleiluun sekä leikkivälineitä lapsille. Kuntokatu 11 E on savuton kiinteistö.

Rakennuskohteen urakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut BST-Arkkitehdit Oy.

Asuntoihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Mikä on asumisoikeusasunto ja kenelle se sopii?

Asumisoikeusasunto on hyvä vaihtoehto monessa elämäntilanteessa. Asumisoikeusasuntoon ei tarvitse sitoa pääomaa yhtä paljon kuin omistusasuntoon, mutta asumisoikeusasukas saa pysyvän kodin, jossa voi asua niin kauan kuin haluaa. Asumisoikeusasunto on myös huoleton ja helppo, sillä talon omistaja ja huoltoyhtiö huolehtivat kiinteistön kunnosta, ja asunnosta on halutessaan helppo luopua.

Käytännössä asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Muuttaessaan pois asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.