Tammelan stadionin suunnittelua jatketaan Hattutemppu-ehdotuksen pohjalta

Tampereen kaupunginhallituksen suunnittelukokous päätti kokouksessaan 13.10.2014, että Tammelan stadionin ja sen ympäristön suunnittelua jatketaan suunnittelukilpailun voittajatyön pohjalta. Voittajatyö on nimeltään Hattutemppu, jonka tekijät ovat JKMM Arkkitehdit, Ramboll Oy ja Trafix Oy. Suunnittelukilpailun järjestivät Tampereen kaupunki, Lemminkäinen Oy ja Suomen Palloliitto.

Voittajatyössä Tammelaan sijoittuu uusi noin 6500 katsojan jalkapallostadion ja asuinrakennuksia kentän sivuille Salhojankadun ja Kalevan puistotien varrelle. Asuinrakentamisen ansiosta jalkapallostadion voidaan rakentaa kaupungin näkökulmasta mahdollisimman kustannusneutraalisti.

Kokouksen aikana Tiina Elovaara (ps.) esitti, että Tammelan pallokentän taloudelliset ratkaisut etsitään koko Tammelan alueen kehittämistoimenpiteiden kautta ja pallokenttää kehitetään sen nykyisessä käyttömuodossa. Äänestyksen jälkeen (9-2) päätettiin pohjaesityksen mukaisesti eli Tammelan stadionin alueen suunnittelua jatketaan suunnittelukilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Voittajatyötä jatkokehitetään siten, että asuinrakentaminen sovitetaan paremmin lähialueen asuinrakennukset huomioonottavaksi. Hankkeessa tärkeätä on toteutus jalkapallon ehdoilla.