Tältä näyttää Vesa Keskisen kyläkaupan uusi julkisivu

uusi_julkisivu_kylakauppa_velejkset_keskinen

Kyläkaupan uusi julkisivu ei varmasti tule jättämään ketään – ei suomalaisia, ei kansainvälistä vierasta, ei lasta, ei varttunutta – tunteettomaksi. Se tulee kokonaisuudessaan herättämään erilaisia tunteita meissä kaikissa ihmisissä. 96 metriä leveä ja korkeimmalta kohdaltaan 18 metriin yltävä rakennus on näyttävä ilmestys.

-Olen todella tyytyväinen uuteen, rakenteilla olevaan julkisivuun, myhäilee kyläkauppias Vesa Keskinen. -Sen nimenomainen tarkoitus on herättää ja synnyttää kysymyksiä, hän kertoo. Moni varmasti kysyy mielessään kysymyksen: Onko tässä julkisivussa mitään järkeä? Toivottavasti he kaikki kysyvät heti sen jälkeen itseltään, onko Kyläkaupan laajennuksissa ja ideoissa ollut koskaan mitään järkeä. Näihin kysymyksiin jokainen voi vastata näkemyksiinsä mukaan, mutta ainakin seutukunnalla on tullut työpaikkoja ja melkoisesti erilaisia tapahtumia… Yrittämistä ainakin on ollut joka tavalla.

Tällä julkisivulla on lisäksi moninainen symbolinen sanoma, jota jokainen voi tulkita omalla tavallaan. Päävärinä on Royal Blue – kuninkaallinen sininen. -Googlaamalla emme löytäneet koko maailmasta yhtään merkittävää rakennusta, joka olisi ollut samanvärinen. Eli julkisivu on jo pelkästään päävärinsä suhteen ainutlaatuinen. Ei liene yllätys, että kyseinen väri on yksi mieliväreistäni, kertoo Vesa Keskinen.

Uuden julkisivun symboliikka perustuu OnnenKylä-tarinaan

Kyläkauppias Vesa Keskinen kirjoitti OnnenKylä-tarinan jo vuonna 1999. Se painettiin Hyvän Tuurin Kirjaan vuonna 2000. OnnenKylä-tarinasta on Keskisen mukaan näiden vuosien aika on tullut useita toivomuksia,  niin värityskirjoista satukirjoihin kuin sarjakuvista teatteriesityksiin. Jopa elokuva-ajatusta on heitetty.

-Haluan uskoa, että joskus niistä kaikista vielä tulee totta. Alkuperäinen OnnenKylän fantasiatarina on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis tarina ja yksityiskohta kerrallaan kehittyvä entistä kiehtovammaksi ja lumoavammaksi, Keskinen uskoo vahvasti.

OnnenKylä-tarinasta elementtejä myös uudessa julkisivussa

Tästä tarinasta on elementtejä myös uudessa julkisivussa. Noin kolmimetrinen OnnenEnkeli OnnenKenkä sylissään toivottaa kaikki tervetulleeksi julkisivun korkeimmalla paikalla. OnnenEnkeli on suojelusenkeli, joka meillä kaikilla on tarvittaessa apunamme. OnnenEnkeli ei liity millään tavalla mihinkään uskontoon, vaan se on Onnetar, joka asuu Tuurissa, OnnenKylässä. Yksisarvinen on Onnettaren uljas ratsu, jonka kenkä on aiheena OnnenKenkä-monumentissa. Hevosenkenkä on ruostuvaa rautaa ja sitä pidetään kannat ylöspäin onnen vangitsemiseksi. OnnenKenkä on puhdasta kultaa ja sitä pidetään päinvastoin kuin tavallista kenkää onnen vapauttamiseksi kaikille. Tarina kertoo, että mitä useammin käyt OnnenKylässä, sitä enemmän sinulla on onnen niin pelissä kuin rakkaudessakin.

Muita julkisivun OnnenSymboleita ovat OnnenLuvut 13 ja seitsemän, jotka muun muassa on löydettävissä kolmenatoista 7-sakaraisena OnnenTähtenä. Mitä muuta OnnenSymboliikkaa sinä löydät Kyläkaupan uudesta julkisivusta näiden lisäksi?