Tallinnan uusin hotelli dSign Vertti Kivi & Co:n suunnittelema

hiltontallinnparklounge

Kuvaoikeudet: dSign Vertti Kivi

Hilton aloittaa Baltianmaiden valloituksen Tallinnasta avaamalla sinne 1. kesäkuuta Hilton Tallinn Park –hotellin. Koko hotellin sisustuksen on suunnitellut suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Tallinnan keskustassa sijaitsevaan hotelliin on suunniteltu 202 huonetta, 3 ravintolaa, kylpyläosasto, kuntosali ja konferenssikeskus. 26 500 neliötä käsittävän hotellin sisustuksen suunnittelu-urakka aloitettiin jo 2012, ja sisustusarkkitehti Vertti Kivi laskee toimistonsa käyttäneen hotellin suunnittelun 10.000 tuntia.

-Hotellien suunnittelusta on tullut entistäkin mielenkiintoisempaa, sillä ketjuhotelleistakin tullaan nykyään hakemaan elämyksiä ja fantasiaa. Monet asiakkaat yöpyvät hotelleissa testatakseen trendejä ja etsiäkseen inspiraatiota omien kotiensa sisustukseen. Haastetta tälle projektille toi se, että toisaalta hotellin ilmeen piti kunnioittaa Hiltonin tarkkaan varjeltua brändiä, mutta toisaalta tehtävämme oli keksiä jotain uutta ja elämyksellistä. Vaikka toimistomme on suunnitellut yli 1000 hanketta, tämä oli yksi haasteellisimmista, kertoo Kivi.

Hotellin väriskaalaksi valittiin tyylikkäät musta, kulta ja valkoisella terästetty beige. Näyttävyyttä saatiin tarkkaan harkituilla valaistusratkaisuilla ja ylellisillä materiaalivalinnoilla. Hotelliin suunniteltiin myös lukuisia uniikkeja sisustuselementtejä kuten korkean aulatilan valaisin-installaatio ja kaarevat, valaistusta vaihtavat vastaanottotiskit. Suunnittelu käsitti myös kaiken graafisen suunnittelun sekä seinäpaneloinnit ja lattiakuvioinnit, jotka ovat varta vasten hotelliin suunniteltuja uniikin tunnelman takaamiseksi.

– Hilton Tallinn Parkista on mahtavat näkymät yli kaupungin. Hotellin ylellisessä kylpylässärentoutumista tuetaan muuntuvalla tunnelmavalaistuksella. Hotellin toisessa kerroksessa olevasta steakhouse-tyypisestä ravintolasta, Able Butcherista, povataan kaupungin uutta puheenaihetta. Se heijastelee maailmalla leviävää rentoa pihviravintolatrendiä ja tarkoituksena on tehdä siitä lähiseudun olohuone.

-On ollut hienoa päästä tekemään yhteistyötä Hiltonin kaltaisen brändin kanssa ja suunnitella uusi hotelli Tallinnaan, joka kuuluu suosikki matkakohteisiini, toteaa Kivi avajaisten aattona.

dSign-suunnittelutoimiston Tallinna-projektit eivät lopu Hilton-hotelliin. Työpöydällä on viimeistelyä vaille valmis Tallinkin Megastar – laiva, joka aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna välillä 2017. Lisäksi toimisto suunnittelee kaupunkiin T1 kauppakeskuksenravintolamaailmaa.