Sweco laatimaan Keliber Oy:n alustavaa kannattavuusselvitystä

Keliber Oy ja Sweco Industry Oy ovat tehneet sopimuksen Keliber Oy:n litiumkaivoshankkeen alustavan kannattavuusselvityksen laatimisesta. Sweco vastaa syksyn 2015 aikana laadittavan
alustavan kannattavuusselvitysprojektin läpiviennistä ja kokonaisuudesta.

”Olemme tyytyväisiä, että saamme tämän projektin toteuttamiseen kumppaniksemme Swecon kaltaisen erittäin vahvan teollisuuden osaajaan, jolla on kokemusta niin kannattavuusselvityksistä kuin myös projektinjohdosta ja EPCM -toteutuksista. Meidän tavoitteenamme on erityispuhtaan litiumkarbonaatin tuotanto vahvassa kasvussa olevan litiumakkumarkkinoiden tarpeisiin ja me pääsemme nyt kokoamaan kaikki laajan tutkimus- ja kehitysohjelmamme tulokset yksiin kansiin ja arvioimaan hankekokonaisuuttamme”, toteaa Keliber Oy:n toimitusjohtaja Olle Sirén.

Swecon kemian ja kaivosliiketoiminnan johtajan Tomi Keskisen mukaan nyt tehty sopimus on jatkoa aiemmalle Swecon ja Keliberin väliselle hyvälle yhteistyölle. ”Olemme iloisia luottamuksesta ja saadessamme olla mukana kehittämässä hanketta eteenpäin”, Keskinen kertoo. Hän on erittäin tyytyväinen, että kaivostoimintaan uskotaan Suomessa ja hankkeet ovat lähdössä eteenpäin. ”Keliberin tavoitteena on ottaa huomioon turvallisuuden, ympäristön ja kestävän kehityksen periaatteet kaikessa toiminnassaan. Tämä vastaa täysin myös Swecon arvoja. Tavoitteenamme on olla Euroopan johtavin ja arvostetuin asiantuntijayritys kestävän kehityksen, rakennetun ympäristön ja teollisuuden alalla”, Keskinen toteaa.