Suomalainen Domus kehitti ensimmäisenä maailmassa ikuisen ikkunan Pohjolan olosuhteisiin

press_177_cmyk_domus_ikihyva_black_stripe_e001press_177_cmyk_domus_ikihyva_white_stripe_e001

Loimaalla ikkunoita ja Kouvolassa keittiöitä valmistava perheyritys Domus Yhtiöt Oy on kehittänyt maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen tavan tuottaa alumiini-ikkunoita, joiden lämmöneristävyys on vähintään yhtä hyvä kuin puuikkunoissa. Uuden tuotantotavan ansiosta Domus pystyy tuottamaan alumiinirakenteisia ikkunoita myös aiempaa kilpailukyisempään hintaan.

Domus uskoo, että jatkossa yhä useampi suomalainen valitsee puuikkunan sijasta helppohoitoisen ja käytännössä ikuisesti kestävän alumiini-ikkunan. Alumiini-ikkunoiden edut puuikkunoihin nähden ovat muun muassa kestävyys ja helppohoitoisuus, sillä pinnat eivät tarvitse huoltokäsittelyä, kuten puuikkunat. Alumiini-ikkunat antavat esteettisesti monen mielestä arvokkaamman vaikutelman, ja niiden avulla asuntoihin voidaan suunnitella suuriakin lasipintoja.

press_177_domus_ikihyva_musta_w0021

-Suomessa on pitkään suosittu puurakenteisia ikkunoita, sillä markkinoilla ei ole ollut Pohjolan olosuhteisiin kehitettyä ja hinnaltaan sopivaa alumiini-ikkunaa. Uusi ikkunainnovaatiomme yhdistää puuikkunoista tutun erinomaisen lämmöneristävyyden alumiinin kestävyyteen ja helppohoitoisuuteen. Itse kehittämämme valmistustavan ansiosta myös puuikkunan ja alumiini-ikkunan hintaeroa on saatu merkittävästi kavennettua, IkiHyvä-ikkunaksi ristityn ikkunan keksijä Matti Sairanen kertoo.

Uuden IkiHyvä-ikkunan lämmönläpäisykerroin eli U-arvo on vakio tuplaselektiivi -lasilla 0,63 W/m²K (VTT).  Se on jopa parempi kuin vastaavalla puuikkunalla. Suorituskyky täyttää myös matalaenergiarakentamiselle asetetun suunnitteluvaatimuksen.

-Erinomainen lämmöneristävyys IkiHyvälle saavutettiin, kun keksimme tuottaa ikkunan lämpökatkon puutakin paremman U-arvon omaavasta PVC-muovista. Lisäksi onnistuimme parantamaan lämmöneristävyyttä, kun teimme PVC:stä valmistetusta lämpöeristeestä huokoisen. Aiemmin alumiini-ikkunoiden lämpökatkot on valmistettu useasta muoviprofiilista, Sairanen kertoo.

IkiHyvä-ikkunan odotetaan mullistavan markkinat

Domus on onnistunut myös uudistamaan alumiini-ikkunan tuotantoprosessia.

-Uuden tuotantotavan ansiosta pystymme merkittävästi laskemaan alumiini-ikkunoille tyypillistä hintaa. IkiHyvän hintataso asettuu täysalumiini-ikkunan ja puuikkunan välimaastoon, Sairanen sanoo.

Uusi ikkunainnovaatio lienee myös monen talvella taloa rakentavan mieleen.

-Toisin kuin puurakenteisen ikkunan, IkiHyvän voi alumiinisena asentaa kivitaloon talvellakin ilman huolta rakennusaikaisen kosteuden aiheuttamista ikkunan kosteusvaurioista. IkiHyvä sopii myös täydellisesti kosteisiin tiloihin, kuten kotien kylpy- ja kuivaushuoneisiin. Sairanen sanoo.

IkiHyvä-ikkunan rakenne kestää huoltovapaasti vuosikymmeniä. Lisäksi karmiosat on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista.

IkiHyvä-ikkuna on saatava kiinteänä ikkunana ja kahtena eri mallina kolmella eri karmisyvyydellä. IkiHyvä-ikkunarakenteeseen on haettu patenttia.

www.domus.fi