SSAB: Helsingin keskustakirjaston 100-metriset teräspalkit ovat komea näky

8e96eb9017906a97_org

Helsingin kauan odotettu keskustakirjasto Oodi nousee keskeiselle paikalle aivan kaupungin ydinkeskustaan päärautatieaseman ja Musiikkitalon väliin. Rakenteilla olevan kirjaston rungon huomiota herättävin osa ovat noin 100-metriset teräspalkit, joissa on käytetty SSAB:n toimittamaa terästä.

Projektin pääurakoitsija on rakennusyhtiö YIT. Teräsrakenteiden aliurakasta vastaa Normek Oy. SSAB on toimittanut Normekille rungon rakenteissa käytetyt teräslevysuikaleet ja -leikkeet, joista teräskaaret on Normekilla hitsattu lukuisin toistoin – taiteellinen lopputulos muistuttaa suurta ristikkorakennelmaa. Loppuvaiheessa teräsrunko peittyy puuverhouksen alle. Julkisivut koostuvat puusta ja lasista.

Helsingin keskustakirjaston on määrä valmistua loppuvuodesta 2018. Suunnittelusta vastasi helsinkiläinen arkkitehtitoimisto ALA Oy. Valmistuttuaan 3-kerroksinen rakennus on julkinen ihmisten ajanvietto- ja kohtaamispaikka. Laajan kirjavalikoiman lisäksi kirjasto tarjoaa elokuvateatterin, laajat harrastus- työ- ja näyttelytilat sekä saunaosaston.