SRV rakentaa lähes 200 asuntoa LähiTapiolalle ja Elolle

SRV on allekirjoittanut sopimukset lähes 200 asunnon rakentamisesta LähiTapiolalle ja työeläkeyhtiö Elolle. Sopimukset koskevat 101 asunnon rakentamista LähiTapiola Asuntosijoitus Suomi Ky:lle ja 89 asunnon rakentamista työeläkeyhtiö Elolle. Asunnot rakennetaan Vantaan Tikkurilaan osana noin 100 miljoonan euron arvoista korttelihanketta. Rakennustyöt käynnistyvät heti ja asunnot valmistuvat keväällä 2017.

“Nyt tehdyt sopimukset ovat hieno jatko erinomaiselle yhteistyöllemme institutionaalisten sijoittajien kanssa. Sopimukset ovat niin ikään osoitus asemastamme yhtenä Suomen kasvukeskusten asuntotuotannon kärkiyhtiönä. Rooliamme vahvistaa myös erinomaisesti sujuva kuluttajakauppa. Kuluttajille myytyjen asuntojen lukumäärän ennakoidaan nousevan tänä vuonna yli kaksinkertaiseksi viime vuoteen verrattuna”, Suomen asuntoliiketoiminnasta vastaava Antero Nuutinen kertoo.

Asuntojen aloituksiin on panostettu merkittävästi, mikä näkyy myös SRV:n ennätyksellisen korkeassa tilauskannassa. Vuoden 2015 aikana on käynnistetty yhteensä 1 488 uuden kodin rakentaminen, ja niistä noin 1100 on jo myyty. Asuntomyynnin myyntiluvut ovat olleet hyvät pitkin vuotta, ja kesäkuussa saavutettiin ennätyslukemat kuukausimyynnissä, kun myytyjen asuntojen lukumäärä nousi 150 kappaleeseen.

“Olemme onnistuneet keskittämään asuntotuotantomme alueille, joissa on vetovoimaa, vaikka asuntokauppa yleisesti yskiikin. SRV tulee strategiansa mukaisesti vahvistamaan asuntotuotantoaan jatkossakin keskittyen Suomen kasvukeskuksiin ja siellä erityisesti keskustoissa sijaitseviin omaperusteisiin hankkeisiin”, Nuutinen jatkaa.

LähiTapiolalle ja Elolle rakennettavat kohteet ovat osa viiden asunto-osakeyhtiön korttelia, joka sijaitsee Tikkurilan ydinkeskustassa entisen Toyotan myyntipisteen paikalla. Yhtiöt onkin nimetty Toyotan automallien mukaan: käynnissä on jo Carina-niminen perustajaurakointikohde, Elolle rakennetaan Verso ja LähiTapiolalle Celica ja lisäksi suunnitteilla ovat Lexus ja Starlet. Kortteliin tulee yhteensä 400 asuntoa noin 800 asukkaalle.

“Rakenteilla oleva kortteli on Niittykummun keskuksen jälkeen suurin asuntohankkeemme. SRV on ollut pelinavaajana Tikkurilan pääkadun uudistumisessa ja nyt käynnissä on useampia kaavamuutoksia. Kymmenen vuoden sisällä Tikkurilan pääkadun ilme tulee muuttumaan ja olemme ylpeitä saadessamme olla tämän muutoksen veturina”, Antero Nuutinen toteaa.