SRV mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeen rakentamisen projektinjohtoon ja sijoittajaksi

SRV on päättänyt lähteä omistajaksi Pyhäjoelle rakennettavaan ydinvoimalaan. SRV on antanut rahoitussitoumuksen Fennovoiman pääomistaja Voimaosakeyhtiö SF:lle. Rahoitussitoumus vastaa 1,8 prosentin omistusosuutta Fennovoiman hankkeesta.

Osana sopimuskokonaisuutta SRV on allekirjoittanut projektinjohtosopimuksen Fennovoiman laitostoimittaja Rusatom Overseasin sekä pääurakoitsija Titan-2:n kanssa.

“Nyt allekirjoitettu sopimus on merkittävä lisäys SRV:n toimintaan ja vahvistaa entisestään SRV:n asemaa projektinjohtourakoinnin edelläkävijänä Suomessa. Kyseessä on yhtiön historian kannalta erittäin merkittävä sopimuskokonaisuus”, SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala sanoo.

SRV toimii hankkeessa ensisijaisesti projektinjohtajana erityisesti suomalaisten yhteistyökumppaneiden osalta, yhdessä pääurakoitsija Titan-2:n kanssa. Sopimus edellyttää vielä Säteilyturvakeskuksen hyväksyntää.

”Hankkeeseen haluttiin mukaan luotettava suomalainen kumppani, joka tuntee paikallisen lainsäädännön ja määräykset. SRV:llä on vahva kokemus projektinjohdosta ja tunnemme Fennovoiman ydinvoimalahankkeen jo pitkältä ajalta”, Ojala jatkaa.