SRV avaa mahdollisuuden uuden asunnon koeasumiseen

SRV avaa mahdollisuuden uuden asunnon koeasumiseen Helsingin Etu-Töölön Emmy-kohteessaan. SRV on kalustanut ja varustanut yhden asunnon asiakkailleen, jotka ovat kiinnostuneet hankkimaan talosta asunnon.

”Asunnon ostaminen on yksi elämän suurimpia päätöksiä. Siksi haluamme ensimmäisenä rakennusliikkeenä pääkaupunkiseudulla antaa potentiaalisille asiakkaillemme mahdollisuuden ottaa tuntumaa tulevaan kotiinsa ennen ostopäätöksen tekoa. Asiakas tuo vain omat henkilökohtaiset tavaransa ja voi alkaa kokeilla, miltä Emmyn huoneisto tuntuisi mahdollisena uutena kotina.”, SRV:n asuntojen myyntijohtaja Marja Kuosma sanoo.

Syyskuun alusta lähtien kiinnostuneilla ostajilla on mahdollisuus asua noin viikon ajan 94-neliöisessä kolmiossa, jossa on sauna sekä parveke sisäpihalle. Asunto on kalustettu valmiiksi, keittiössä on ruoanlaitto- ja ruokailuvälineet. Myös puhtaat liinavaatteet ja pyyhkeet ovat asunnossa valmiina.

Asunto Oy Helsingin Emmy on 8-kerroksinen, vastavalmistunut kerrostalo Mechelininkadulla, lähellä Pohjoisen Rautatiekadun risteystä. Talossa on 65 monipuolisilla pohjaratkaisuilla toteutettua, ainutlaatuista kotia hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien ääreltä.

Emmyn suunnitteluratkaisu on arkkitehtikilpailun tulos, jonka muotokieli ja pohjaratkaisut tukevat kaupunkilaista elämäntyyliä. Autopaikat talon pohjakerroksessa vapauttavat asukkaat keskustan pysäköintimurheilta sekä mahdollistaa kulkemisen kuivin jaloin autolta hissille ja edelleen asuntoon.

”Ennen muuttoa et voi olla varma siitä, miltä tuleva kotisi ja sen sijainti tuntuvat. Koeajamme automme, sovitamme mattojamme, koeistumme sohvamme ja sovitamme uudet vaatteemmekin ennen ostopäätöstä. Olen iloinen, että voimme tarjota arvoasunnon ostajalle mahdollisuuden kokeilla asumista ja huomata esimerkiksi, kuinka hiljaista asunnossa on, vaikka vilkas Mechelininkatu on aivan vieressä”, Kuosma kuvailee. ”Tutkimme samalla, voisiko tällaista toimintatapaa kokeilla muissakin kohteissamme, esimerkiksi tulevissa REDI-torneissamme Kalasatamassa.

Emmyssä SRV soveltaa niin sanotun turvatun asuntokaupan mallia. Emmyyn muuttava voi myydä nykyisen asuntonsa SRV:n yhteistyökumppanille Hypolle, mikä poistaa asunnon myyntiriskin.

”Viime ajat ovat olleet asuntokaupassa erittäin haastavat, vaikka esimerkiksi Emmystä onkin tehty kauppaa koko ajan. Monet haluaisivat ostaa uuden asunnon, mutta pelkäävät, ettei vanha asunto mene kaupaksi. Olemme yhdessä Hypon kanssa tuoneet tähän pulmaan ratkaisun, joka auttaa asunnonvaihtoa suunnittelevia”, Marja Kuosma kertoo.