Spondan kauppakeskus Ratinan peruskiveen muurataan tamperelaisten tervehdykset

Ratina-Aukio_press

Kuvaoikeudet: Sponda Oyj

Spondan rakennuttaman kauppakeskus Ratinan peruskivi muurataan Tampereella tänään torstaina 12.5.2016 klo 14.00. Juhlallisuudet pidetään kauppakeskuksen rakennustyömaalla Ratinassa. Muuraajina mukana ovat muun muassa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, kansanedustaja Arto Satonen ja Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen.

Keväällä 2018 valmistuvasta 53 000 neliömetrin kauppakeskus Ratinasta tulee kaupungin isoin kaupallinen keskus. Ratinassa on kolme kauppapaikkaa; uudisrakennus Valo-Ratina sekä kaksi entisöityä funkkisrakennusta Funkkis-Ratina ja Ranta-Ratina. Rakennuksiin sijoittuvat yli 140 liikettä sekä niitä ympäröivät torialueet luovat ainutlaatuisen yhteisöllisen kaupunkitilan.

Yhteisöllistä kaupunkikulttuuria

Kauppakeskus Ratina haluaa luoda entistä yhteisöllisempää kaupunkikulttuuria tarjoamalla niin yksittäisille ihmisille kuin yhteisöille erilaisia tapoja osallistua Tampereen kehittämiseen.

“Haluamme olla mukana tukemassa yhteisöllistä tekemistä ja haluamme rakentaa kauppakeskuksen, jonka jokainen voi tuntea omakseen, koska on voinut vaikuttaa omalla panoksellaan alueen luomiseen”, kertoo kauppakeskuspäällikkö Visa Vainiola Sponda Oyj:stä. “Kauppakeskus ja sitä ympäröivät alueet tarjoavat erinomaiset puitteet monipuoliseen viihtymiseen, ostoksien tekemiseen ja tapahtumista nauttimiseen”, Vainiola jatkaa.

Seitsemän tamperelaista saa viestinsä peruskiveen

Ensimmäinen askel yhdessä tekemiseen otetaan jo rakentamisvaiheessa keräämällä Ratinan sivustolla yleisön viestejä, jotka ovat niin merkityksellisiä, että niiden halutaan säilyvän ikuisesti. Ideana on, että läheisille osoitetut tervehdykset koostetaan osaksi yhteisöllistä viestiseinää, josta ne ovat luettavissa vielä vuosienkin jälkeen. Viestiseinä tulee koristamaan Ratinan aukion esiintymistasannetta, joka tarjoaa näyttämön moninaisille ulkoilmaesityksille. Ensimmäisten viestien joukosta on valittu seitsemän, jotka pääsevät vielä kunniapaikalle tänään muurattavaan Valo-Ratinan peruskiveen. Näiden viestien kirjoittajat osallistuvat myös peruskiven muuraukseen.