Sosterin perusterveydenhuollon uudisrakennuksesta allekirjoitettiin urakkasopimukset

Urakkasopimukset on allekirjoitettu maanantaina 6.4.2020 ja työmaa-alueen perustaminen sairaalan alueella alkaa heti pääsiäisen jälkeen.

Rakennustyömaan perustaminen alkaa heti pääsiäisen jälkeen Savonlinnan keskussairaalalla. Työmaan perustaminen tarkoittaa työmaa-alueen aitaamista ja sulkemista liikenteeltä. Tämän jälkeen vuorossa ovat maansiirto- ja räjäytystyöt. Uudisrakennushankkeen pääurakoitsija kertoo, että rakentamisessa päästään alkuun suunnitellun aikataulun mukaisesti.

–          Vaikka koronavirus ja poikkeusolot vaikuttavat valtakunnallisesti Suomessa moniin toimintoihin, niillä ei ole vaikutusta alkuvaiheen töihin Sosterin rakennustyömaalla, toimitusjohtaja Jussi Hämäläinen Rakennustoimisto K. Tervo Oy:sta sanoo.

–          Kun rakennustyöt pääsevät kunnolla vauhtiin, sairaala-alueella tulee työskentelemään noin 30 rakennusalan ammattilaista, tuotantojohtaja Martti Piiroinen Rakennustoimisto K. Tervo Oy:sta toteaa.

Rakennustyömaalla on isoja vaikutuksia asiakasliikenteeseen ja pysäköintiin   

Uudisrakennuksen rakennustyöt aiheuttavat merkittäviä muutoksia sairaala-alueen liikenne- ja asiakasparkkialuejärjestelyihin koko rakennusajan ajan. Rakennus valmistuu suunnitelmien mukaan maaliskuun lopulla 2022.

–          Parkkitilaa on koko urakan ajan huomattavasti aiempaa vähemmin käytössä, mutta pyrimme ensisijaisesti järjestämään parkkipaikkoja asiakkaille ja potilaille, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo.

Kartta työmaa-alueesta ja sairaalan asiakasliikenteestä on työn alla, ja se toimitetaan median käyttöön heti pääsiäisen jälkeen.

–          Lisähaasteita aiheuttaa koronaviruspandemia, jonka vuoksi jouduimme miettimään asiakasliikennettä vielä uusiksi. Infektioaseman ja infektiolinjan potilasliikenne tullaan ohjaamaan edelleen nykyisiä reittejä rannan puolella olevista sisäänkäynneistä, Sosterin perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen kertoo.

Valmistuessaan keväällä 2022 uusi, kiinteästi keskussairaalan yhteydessä toimiva sotekeskus tarjoaa sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut saman katon alla.

–          Asiakkaalle tämä tarkoittaa kokonaisvaltaisesti suunniteltuja ja entistä sujuvampia hoitokokonaisuuksia. Eli samalla käynnillä on mahdollisuus selvittää asiakkaan ongelmaa nykyistä pidemmälle, Karvanen sanoo.

Uudisrakennukseen sijoittuvat palvelut

Terveyskeskusvastaanotot
Keskushammashoitola
Lapsiperheiden palvelut: neuvola, nuorisopsykiatria, sosiaalityö, lastentaudit
Kuntoutus ja kaksi kuntoutusosastoa
Laboratorion näytteenotto