Skaala avaa ikkunatehtaan Pietarissa

8335f66c380403ce_800x800ar

Skaala vahvistaa asemiaan Venäjän ikkunamarkkinoilla avaamalla tehtaan Pietarissa Venäjällä. Investointi on neljä miljoonaa euroa ja se käsittää täysmittaisen ikkunatehtaan. Hankkeen rahoitukseen on osallistunut Finnfund. Avajaisjuhlassa tänään Pietarissa Suomen valtion tervehdyksen tuo puheenvuorollaan kansliapäällikkö Erkki Virtanen ja Venäjän puolelta vastaavasti Pietarin kuvernööri Marat Melsoviсh Oganesyan.

”Tehtaan avaaminen on osa Skaalan pitkän tähtäimen strategiaa.  Venäjän markkinapotentiaalin hyödyntäminen vaatii monestakin eri syystä etabloitumista myös valmistuksen osalta, pelkästään myyntiyhtiön kautta toimiminen ei riitä. Näemme tämänhetkisestä taloudellisen ympäristön epävarmuustekijöistä huolimatta toimintaedellytysten jatkuvan Venäjän markkinassa ja kysynnän kasvavan korkealaatuisissa ja energiatehokkaissa tuotteissa.”, sanoo Skaala-konsernin toimitusjohtaja Markku Hautanen.

Tehdas sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla kehätien varressa Zvezdan teollisuuspuistossa. Tuotanto kattaa useita puu-alumiini-ikkunan rakennevaihtoehtoja erilaisiin käyttötarpeisiin. Valmistuvat tuotteet toimitetaan Venäjän markkinoille, missä Skaalalla on jo kattava myyntiverkosto. Tehtaan volyymi on 50 000 ikkunayksikköä vuodessa ja ensimmäisessä vaiheessa se työllistää n. 30 henkilöä.  Skaalan Venäjän liiketoimintoja johtaa Jouni Niinikoski.